D’66-voorman Rob Jetten heeft hartprobleem: ‘Chip in mijn borstkast geïmplanteerd’

0

Nu nog D66-fractievoorzitter Rob Jetten (33) heeft hartproblemen. Zozeer zelfs dat hij een chip in zijn borst geïmplanteerd kreeg. Een geheim dat hij niet deelde met zijn vriend die wekenlang boos op hem bleef toen hij er achter kwam.  ‘Hoe haal je het in je hoofd dat je dit niet met mij deelt!’

In het grote interview van dubbelinterview in de nieuwe LINDA.gaan cabaretier Eva Crutzen (33) en D66-fractievoorzitter Rob Jetten (33) met elkaar in gesprek. En dan blijkt dat D’66-voorman kwetsbaarheid tonen een heikel punt is voor Jetten.  Hij vindt het soms zelfs lastig om zijn vriend in vertrouwen te nemen.


Zo ging hij een aantal jaar geleden tijdens het sporten een paar keer out. na onderzoek bleek het uiteindelijk een hartritmestoornis te zijn. “Dat zeg ik dan niet meteen tegen mijn vriend, Sjoerd. Pas na meerdere ziekenhuisbezoeken heb ik hem verteld dat ik iets aan mijn hart had en dat er een chip in mijn borstkast geïmplanteerd moest worden. Hij is wekenlang boos op mij geweest. ‘Hoe haal je het in je hoofd dat je dit niet met mij deelt!’”

“Als kind al wilde ik alles zelf doen. Een van mijn vrienden zegt dat het met mijn homoseksualiteit te maken heeft. Van jongs af aan voel je: ik pas niet helemaal in het juiste hokje, dus ik moet echt voor mezelf leren zorgen, anders ga ik het niet redden. Uit onderzoek blijkt dat dat ervoor kan zorgen dat je gaat hunkeren naar onafhankelijkheid.”


Ook in de politiek blijkt kwetsbaarheid tonen een heikel punt voor Jetten. Hij vertelt in Linda. dat hij de neiging heeft om dingen pas te delen als hij er zelf een oplossing voor heeft gevonden. Dat speelde ook in de eerste maanden van zijn fractievoorzitterschap. “Alle media-aandacht en oordelen waren zo heftig. Een halfjaar later sprak ik er met vrienden over en ontdekte ik dat ik mijn werk op deze manier niet meer zo leuk vond. Ik verkrampte en herkende mezelf niet op beeld. Vanaf dat moment heb ik de knop omgezet. Ik ben me bijvoorbeeld anders gaan kleden. Allemaal kleine veranderingen om er een beetje kwetsbaarheid in terug te brengen, en om het vol te kunnen houden.”