Corrie van Gorp, ‘mevrouw De Bok’ overleden

0

Actrice Corrie van Gorp is zondag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie maandagavond bekendgemaakt. Van Gorp overleed in haar slaap. Corrie van Gorp was bekend als danseres, zangeres, actrice en comédienne en vooral als mevrouw De Bok uit de Andre van Duin-revues.

Corrie van Gorp brak begin jaren 70 door toen ze samen met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld. In 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin, waar zij naast Frans van Dusschoten jarenlang een bekend gezicht was. Met Van Duin vertolkte zij de bekende typetjes meneer en mevrouw de Bok. Samen met Duin maakte Van Gorp in 2009 haar tv-comeback maakten in de Dik Voormekaar Show.


Ze scoorde ook hits met nummers als Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter, Alie van de wegenwacht en Ik ben tamboer.

In 2009 was Van Gorp weer te zien op televisie als mevrouw De Bok, in de wekelijkse Dik Voormekaar Show van André van Duin en Ferry de Groot. In september 2009 opende ze samen met Van Duin, als meneer en mevrouw De Bok de jaarlijkse Draaiorgeldag in Amsterdam. Ook in het op 30 december 2009 uitgezonden programma ter ere van de 80ste verjaardag van Mies Bouwman trad zij samen met André van Duin op als meneer en mevrouw De Bok.


Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven. In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in de foyer op de eerste etage, een vitrine ingericht met de originele kleding van mevrouw de Bok als permanent eerbetoon aan Corrie.