Coronavirus redt Patty Brard van burn-out

0

Patty Brard verbleef tijdens de lockdown op Ibiza, omdat haar vlucht naar Nederland door de coronacrisis geannuleerd werd. En dat was achteraf een geluk bij een ongeluk, want toen ze naar de  dokter ging constateerde die dat Brard tegen een burn-out aan zat.

La Brard mag een doorzetter zijn en zelden een afspraak afzeggen die die instelling blijkt ook een keerzijde te hebben. en dat weet Brard dankzij het coronavirus…  “Afspraak is afspraak, vind ik. Tijdens de lockdown had ik daar een interessant gesprek over met mijn arts. Zij zei: ‘Jij denkt dat alles op wilskracht kan, en dat klopt misschien voor de geest, maar voor een lichaam werkt dat anders. Ik ben blij dat je hier twee maanden vastzit, want je zit tegen een burn-out aan,” vertelt ze in de nieuwe editie van &C .


“Dat was absoluut een eyeopener, want ik had het zelf niet door. Het viel me wel op dat er van alles misging. Waarom moest ik nou ineens huilen? Waarom voelde ik me nou zo? Waarom was mijn huis ineens zo lelijk? Voor mij was de lockdown dus een gezonde reset voor mijn lichaam. Dit keer trapte het coronavirus voor mij op de rem, maar de volgende keer zal ik dat zelf moeten doen.”

Patty weet nu hoe belangrijk het is om op de rem te trappen. “Want met een uitgerust, gezond lichaam sta ik pas echt in mijn kracht. Die balans houden is makkelijker gezegd dan gedaan, want ik vind ook dat niemand leuker wordt van nietsdoen.”


Patty was maandagavond te zien achter de desk van Shownieuws. Voor ze in beeld verscheen, werd ze onder handen genomen door visagist Milena Prieto. En met het eindresultaat was Brard zo blij dat ze een foto van het resultaat deelde Instagram. ‘No filter job,’ schrijft ze erbij.

De presentatrice wordt overladen met reacties. ‘Sommige mensen worden gewoon mooier als ze ouder worden,’ merkt een fan op. ‘Je ziet er goed uit Patty! Als je je net zo goed voelt als je eruit ziet dan is het helemaal top!’, reageert een ander. ‘Jeetje, wat ben je toch knap,’ schrijft een volger.