CORONA! Prins Constantijn in quarantaine na nauw contact met besmette persoon

0

Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Prins Constantijn zit in quarantaine! De jongere broer van koning Willem-Alexander heeft nauw contact  gehad met een met corona besmette persoon.


De prins laat vandaag op Twitter weten: “Voel me een paria die bang is iets door te geven wat ik waarschijnlijk helemaal niet heb”, aldus Constantijn. “Ook apart om dagen onbewust rond te lopen. Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden heb, mijn handen gewassen heb… Denk het wel.”

De onbekende persoon met wie Constantijn nauw contact had kreeg gisteren, donderdag, te horen dat hij positief was getest op het coronavirus, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst in een aanvullende verklaring. De prins was afgelopen dinsdag nog in de Grote Kerk in Den Haag waar koning Willem-Alexander de troonrede uitsprak, maar de quarantaine van Constantijn heeft volgens de RVD geen gevolgen voor de aanwezigen tijdens Prinsjesdag, omdat “alle protocollen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, zijn gevolgd”. De quarantaine van Constantijn duurt nog drie dagen.


Voor zover bekend is Constantijn het eerste lid van het koningshuis dat in quarantaine is gegaan vanwege contact met een besmette persoon.

Eind vorige maand kwamen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in opspraak, omdat ze tijdens hun vakantie in Griekenland geen 1.5 meter afstand hadden gehouden. Ze poseerden met een restauranteigenaar in hun midden op het eiland Melos.

Willem-Alexander en Maxima boden de volgende dag hun excuses aan voor het niet naleven van de afstandsregel. “In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet”, lieten koning Willem-Alexander en koningin Máxima via Twitter weten. “Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen.”