Corona of geen corona: Youp van ’t Hek speelt zijn oudejaarsconference

0

Youp van ’t Hek speelt, corona of geen corona, ijn oudejaarsconference. Van ’t Hek zou de tv-registratie van zijn oudejaarsconference Korrel Zout opnemen voor een vanzelfsprekend vol Carré in Amsterdam, maar de kans dat dat door kan gaan lijkt klein. Ondanks alle beperkingen gaat Youp voorlopig stug door met schrijven.

In zijn lange loopbaan stond Youp al negen keer met een conference op de bühne en dit jaar speelt hij ondanks de omstandigheden nu zeker de tiende. In mei twijfelde Van ’t Hek in mei nog of hij deze wel, door de coronacrisis, door moest laten gaan: “Cabaret staat wel bij een volle zaal. Ik ben daarover aan het nadenken en ik heb nog geen beslissing genomen. Zoals het nu is, dan is de kans klein dat ik het ga doen,” zo vertelde hij bij Veronica Inside.


Maar de kogel is nu door de kerk. Korrel Zout zal gespeeld worden en op oudejaarsavond op NPO1 te zien zijn. BNNVARA, de omroep die de oudejaarsconference van Van ’t Hek gaat uitzenden, laat weten: “Ondanks alle beperkingen gaat Youp voorlopig stug door.” In welke vorm en in welk theater is nog niet duidelijk. Van ’t Hek zou Korrel Zout in het Amsterdamse Carré opnemen, maar de kans dat dat door kan gaan lijkt nu klein.

Van ’t Hek is niet de enige cabaretier die in onzekerheid zit hoe het gaat lopen met zijn oudejaarsconference. Guido Weijers verzorgt dit jaar de jaarafsluiting voor RTL 4. Ook hij gaat gewoon door, maar het hoe moet de komende weken worden bepaald.


Korrel zout wordt Youps laatste oudejaarsconference. Afgelopen januari gaf Youp in een interview aan te denken aan zijn pensioen als cabaretier. Hij wil op zijn 70ste verjaardag, op 28 februari 2024 in Carré te Amsterdam zijn laatste voorstelling spelen waar hij nog eenmaal het liedje Niemand weet hoe laat het is zingt. In die tussentijd wil Youp nog één theatertour en dit jaar dus voor de laatste keer een oudejaarsconference doen. Na zijn pensioen wil Youp ‘eindelijk’ een boek gaan schrijven.