Corona maakt dat op1-presentatrice Nadia Moussaid gaat trouwen met haar Geert

0

Beeld: KRO/NCRV

Het coronavirus maakt dat Op1-presentatrice Nadia Moussaid gaat trouwen met haar vriend Geert, drager van het Lynch-syndroom, een erfelijke aandoening die een verhoogde kans geeft op het ontstaan van darmkanker. “Corona is vreselijk, alle mensen die ziek zijn geworden en zijn overleden, maar voor ons als stel was het een blessing in disguise,” zegt Nadia.


Nadia Moussaid gaat trouwen met haar vriend, fotograaf Geert Broertjes. Dat onthulde de Op1-presentatrice vandaag in Zomerspijkers van Dolf Jansen op NPO Radio 2. “Corona is vreselijk, alle mensen die ziek zijn geworden en zijn overleden, maar voor ons als stel was het een blessing in disguise.”

Nadia zei dat zij en haar vriend in deze coronaperiode nog dichter naar elkaar zijn toe gegroeid. “We hebben meer tijd met z’n tweeën doorgebracht. En hij heeft mij ten huwelijk gevraagd. Hè hè, eindelijk, zei ik”, aldus de presentatrice. Geert deed het aanzoek nadat ze samen Summertime uit de musical Porgy and Bess hadden beluisterd. Wanneer de bruiloft is is nog niet bekend.


De presentatrice en haar vriend hebben een zwaar jaar achter de rug nadat bij Geert darmkanker werd geconstateerd. In een interview met Het Parool vertelde Nadia hoe het koppel ineens oog in oog stond met de dood en hoe zij daar samen mee om zijn gegaan.

In het interview vertelt Moussaid tot in detail over de zaterdagavond waarop Broertjes instortte, flauwviel en naar het ziekenhuis werd vervoerd. Aanvankelijk was de diagnose dat er mogelijk een parasiet in zijn darmen zat, maar op het moment dat hij uit het ziekenhuis ontslagen zou worden, kwamen de doktoren met een ernstige mededeling. “Ze vertelden dat Geert een kwaadaardige vorm van darmkanker had. Later, na DNA-onderzoek, zou blijken dat het een genetische vorm was die zijn vader ook had.”

“De artsen hadden het over palliatieve zorg, zeiden dat het in zijn longen zat, dat er niets meer aan te doen was. Onze wereld stortte in”, aldus Moussaid. “Van de ene kant kwam er bij mij een enorme kracht naar boven. Tegelijkertijd was ik lamgeslagen. We waren bezig met het krijgen van kinderen en nu stonden we oog in oog met de dood, dat was een wel heel heftige overgang.”

Geert bleek uiteindelijk drager van het Lynch-syndroom, een erfelijke aandoening die een verhoogde kans geeft op het ontstaan van darmkanker. Geert had volgens de artsen echter wel degelijk een kans om te genezen. Inmiddels gaat het beter met hem, vertelde Nadia in Zomerspijkers. “Hij is ervoor behandeld en het gaat nu heel erg goed.”