Kaarten waren al verstuurd: Astrid Joosten stelt huwelijk noodgedwongen uit

0

Astrid Joosten heeft haar huwelijk met vriend Rob Peters uitgesteld. En dat gebeurde nadat de kaarten al waren verstuurd. Ook bij Astrid gooide de coronacrisis roet in het eten. ‘Zonder corona was ik al maanden getrouwd!’, zegt Astrid.

Rob ging afgelopen winter tijdens een safari in Afrika op zijn knieën. ‘We zaten op het strand te eten, en opeens zat hij op zijn knie naast me, met een ring. Hij was er zo zeker van dat hij met mij oud wil worden, dat hij dacht: ik laat een mooie ring maken, trek de stoute schoenen aan en vraag haar’, blikt Astrid terug in De Telegraaf-bijlage Vrouw.


Het aanzoek kwam als een verrassing voor Astrid Joosten (62). ‘Ik zag het helemaal niet aankomen en was natuurlijk geëmotioneerd. Maar het voelt zo goed tussen ons dat ik alleen maar volmondig ‘ja’ kon zeggen. Trouwen is zo’n bezegeling van wat wij samen hebben.’

De bruiloft werd voor juni gepland. ‘De kaarten waren al rondgestuurd, mijn jurk was uitgezocht, alles was klaar. Maar toen kwam corona en hebben we het verzet naar september. Uiteindelijk hebben we die datum ook weer gecanceld, want het was nog steeds niet mogelijk om een beetje op een gezellige manier te trouwen. Wij willen wel door iedereen gefeliciteerd en gezoend kunnen worden.’


Een nieuwe datum hebben Astrid en haar Rob nog niet geprikt. ‘Maar het zal zeker volgend jaar zijn. Zonder corona was ik al maanden getrouwd!’

De presentatrice verloor in 2012 haar man Willem Ennes aan alvleesklierkanker. Met hem was ze meer dan twintig jaar samen. Astrid is sinds twee jaar samen met Rob.

Sinds 6 november vormt Astrid Joosten met Paul de Leeuw  het nieuwe presentatieduo van de talkshow Op1 op vrijdag. Dat doen ze zeker tot het einde van dit jaar. Joosten: ‘Ik had heel veel zin om weer gesprekken te voeren op televisie. Dat ik dat ook nog eens met Paul mag doen maakt dat ik me er zeer op verheug. We hebben er erg veel zin in om elke vrijdag een sprankelende uitzending te maken Op 1.’