Coördinator van drugssmokkel naar zijn gevangenis: Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot’

0

Dat wordt nog een nog langere zit voor Joran van der Sloot. Aanklagers eisen achttien jaar en vier maanden cel tegen Joran van der Sloot, vanwege drugssmokkel. De Nederlander is in Peru al veroordeeld tot 28 jaar wegens moord. Peruaanse media melden dat Joran wordt gezien als de coördinator van drugssmokkel naar de gevangenis in het zuidoosten van Peru, waar hij zijn celstraf uitzit.

Volgens die Peruaanse media zou Van der Sloot samen met zijn vriendin Eva Pacohuanaco en een medeplichtigen bijna 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana de gevangenis in Juliaca hebben willen binnensmokkelen. zijn vriendin Pacohuanaco bracht in augustus Joran levensmiddelen en negentien rode bieten. In die bieten waren de drugs verstopt. 


Jorans vriendin zegt van niets te weten, maar dat verhinderde niet dat de Peruaanse aanklagers ook tegen haar achttien jaar cel wegens drugssmokkel eisten.

roer van Pacohuanaco is veertien jaar geëist vanwege zijn rol in de smokkelzaak.


Van der Sloot zit in Peru al een straf van 28 jaar voor de moord op de 21-jarige Peruaanse, Stephany Flores Ramírez, in 2010.  Van der Sloot werd eerder verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005.

bron: misdaadjournalist.nl

Share.