Oorlog tussen Connie en ex Eugène dendert voort: eerst om huizen, nu om ontvreemde stadsautootjes

0

Ooit waren ze verliefd Connie Witteman en Eugène van Dun, maar tegenwoordig zien de vroegere geliefden elkaar nog slechts voor de rechtbank. Eerst over het gezamenlijk gekochte onroerend goed en binnenkort over een compleet wagenpark Biro’s, de leuke elektrische stadskarretjes waar Connie geregeld mee door Amsterdam scheurde.

Samen met haar toenmalige verloofde Eugène richtte Connie eind 2017 het bedrijf Connie’s Creative Car Concept B.V. op om de wereld te gaan veroveren met hun eigen stadkarretjes. Karretjes de nu de oorzaak zijn van een nieuwe ronde in de oorlog tussen de voormalig lovers. De stadswagentjes werden verkocht door Biro Nederland. werden, want nu niet meer….


En dat verbaast Eugène van Dun zegt hij in weekblad Party. “Ik weet pas sinds kort dat die Connies Creative Car Concept-stadskarretjes er niet meer staan. Er is mij hier nooit iets over verteld. En dat terwijl de Biro’s ook mijn eigendom zijn. Volgens infomatie zouden de CCCC-karretjes zijn opgehaald door Vanessa Euro Promotions B.V., een bedrijf van Connie. Deze had namelijk executoriaal beslag op de CCCC-stadskarretjes laten leggen. Ik kreeg hier van de week pas bericht over.”

Party nam contact op met directeur Vermeer van Biro Nederland, en vroeg hem of Eugène verhaal klopte. “De samenwerking is gestopt in 2019. Wij hebben op dit moment geen CCCC-edities meer staan. Alles is vorig jaar met de CCCC-Group afgehandeld.”


Maar uit een app’je van Vermeer van Biro Nederland aan  Eugène vertelt een ander verhaal. “Ik heb vorig jaar (2019, red.) een bedrag moeten overmaken voor afhandeling naar de CCCC Group B.V.. Dit onder vermelding van VEP B.V. (Vanessa Euro Promotions B.V., red.).”

Hoe groot het overgeboekte bedrag was weet niemand en zeker Connie’s ex niet. “Ik heb dit app’je net ontvangen, meer informatie heb ik dus nog niet. Ik heb aan de heer Vermeer gevraagd om openheid van zaken te geven. Ik zal het nog sterker vertellen: ik zat vorig jaar nog met Biro Nederland en Estrima Biro Italië in onderhandeling over een veringsysteem voor onder de Biro’s. En toen heeft de heer Vermeer verzuimd om mij te melden wat er op dat moment al gaande was. Vermeer meldde mij alleen dat er beslag was gelegd,” aldus een boze Eugène in het weekblad.

Dan: “Het klinkt als gelul in de ruimte. Er zijn in die période karretjes verkocht. En er was dus winst geboekt. Het lijkt in mijn ogen meer op verduistering en fraude. Ik heb wel gezien dat Connie en haar kinderen Constanza en Marvin allen gezellig gebruikmaken van de karretjes die eerst in de verkoop stonden bij Biro Nederland.”

Inmiddels heeft ex Eugène besloten om verdere stappen te ondernemen wegens vermeende ‘ontvreemding, verduistering en fraude’. Volgens die voormalig verloofde van Connie zou de rechter ook inmiddels een tussenvonnis hebben gedaan over het miljoenenbeslag dat zij heeft laten leggen op de panden die zij gezamenlijk bezitten. “De rechter heeft bepaald dat deze beslagen er vanaf moeten. Dat zegt genoeg natuurlijk. Connie heeft klakkeloos overal onterecht beslag op gelegd! Zelfs op de scooter van mijn dochter en de bankrekeningen van mijn ex-vrouw. Het is te gek voor woorden,” zegt hij in het weekblad.