Complotdenkers demonstreren bij monument Nicky Verstappen: ‘Vermoord door de elite en niet door Jos B.’

0

Een groep complotdenkers lijkt plannen te hebben voor een demonstratie bij het monument voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide. Ze beweren dat Nicky Verstappen om het leven is gebracht door een groep hooggeplaatste figuren en dus niet door Jos Brech, die vastzit voor de dood van Nicky.

Dat schrijft misdaadjournalist Chris Klomp op zijn website. Klomp ontdekte ook een agenda waarop is te zien wanneer er ergens wordt ‘gedemonstreerd’. Als de agenda  wordt gevolgd, wordt er in het weekend van 1 en 2 mei gedemonstreerd en bloemen en boodschappen neergelegd bij het monument van Nicky Verstappen.


Onder de naam flowers for freedomzijn al eerder monumenten of kindergraven ondergedompeld met bloemen. Afgelopen weekend lieten mensen bloemen en geschreven boodschappen achter bij het monument voor de vermoorde Marianne Vaatstra (1999) in Friesland.

De actie was bedoeld zijn om aandacht te vragen voor complottheorieën. De organisatie achter deze acties heet volgens Klomp Wees de Weerstand. Dat is een driemanschap bestaande uit persoonlijk leiderschapscoach Wouter Raatgever, fanatiek christen Hans Meyer en de naar Ierland gevluchte complotdenker Micha Kat. Ze vragen al jaren aandacht voor kindermoorden en seksueel misbruik door ‘de elite’.