Comeback op radio? Edwin Evers wil ‘Langs de lijn’ presenteren

0

Is een comeback van Edwin Evers op de radio nakende? Evers, die twee jaar geleden stopte bij Radio 58, wil niet meer dagelijks op de radio, maar heeft wel trek om Langs de Lijn te presenteren. Evers: ‘Dat is natuurlijk een iconisch programma, ik houd van sport… ‘

Edwin Evers deed zijn opmerkelijke uitspraak over een eventuele radiocomeback bij Ruud de Wild: 30 MINUTEN RAUW. In de podcast praten Evers en De Wild  over het stoppen bij 538, het leven van Edwin na de ochtendshow, maar ook over of- en wanneer hij terugkomt op de radio,.


Over det laatste zegt Evers: ‘Het is meer dat er me een keer gevraagd is ‘wat zou je leuk vinden om te doen?’ en dat ik gezegd heb ‘Langs de lijn’. Dat is natuurlijk een iconisch programma, ik houd van sport… Zou je het doen? Eu… Ja… Of nog niet? Langs de Lijn is natuurlijk niet elke dag hé, dus dat is eigenlijk prima… Nee, Langs de Lijn zou ik zeker wel over nadenken. Ik vind de combinatie met wat ik nu doe een beetje lastig. Dat album maken wilde ik altijd al doen, maar niet in tijden dat ik op de radio zat. Dat vond ik heel ongelukkig. (…) Ik ben weleens gevraagd ‘zou je dat leuk vinden, Langs de lijn?’, ik ben nooit benaderd hoor.’

Terugkijkend op zijn imposante carrière op de radio zegt zijn tijd bij Radio Veronica het mooist te hebben gevonden. ‘Als ik nu terugkijk was de Veronica tijd heel bijzonder. Ik wilde natuurlijk graag bij de radio, dat ken jij ook, en toen ik jong was in de leeftijd 15-16 jaar, halverwege jaren 80, was natuurlijk Radio Veronica op vrijdag met Jeroen van Inkel, Adam Curry, Erik de Zwart, Lex Harding, was het radio walhalla. Dat was het hoogst haalbare en wilde je natuurlijk graag bij. En als jongetje uit het Oosten van het land krijg je te horen ‘daar kom je nooit tussen, dat kan je vergeten’ en opeens zat ik daar! Was ik 19 of 20, samen met Jeroen of Lex. Dat was heel gaaf.’, aldus Evers.