Columniste haalt uit: ‘Kerst is naar de klote maar de koning heeft het over zijn verjaardagsfeest’

0

Columniste Yolanda Sjoukes haalt keihard uit naar koning Willem-Alexander die juist op de dag dat Diederik Gomers, lid van het Outbreak Management Team (OMT), die aankondigde dat we een gezellige kerst met de familie dit jaar op onze buik kunnen schrijven aankondigde dat hij zijn verjaardag volgend jaar in Eindhoven viert. “Als iets in dit coronajaar pijnlijk duidelijk is geworden, is het wel de afstand tussen het koningshuis en ons. Diederik Gommers meldt gisteren dat we kerst met de familie over moeten slaan, waarna koning Willem-Alexander doodleuk zijn verjaardagsfeestje aankondigt.”

“Dju! Dan begrijp je toch iets .”schrijft Sjoukes in haar column in BN/DeStem om te vervolgen met: “Wat moet ik met zo’n persbericht dat Willem-Alexander en Máxima Koningsdag in Eindhoven vieren, terwijl ik net heb gehoord dat ik het kerstdiner met vier kinderen en mijn ouders op mijn buik kan schrijven?


Dan kan onze koning woensdag wel zo lief staan te lachen op de corona-afdeling voor ouderen in het Amphia Ziekenhuis, maar hij had misschien beter op de afdeling voor empathische tekortkomingen te rade kunnen gaan.

Meevoelen met de mensen is wel het minste dat je kunt doen als je zoveel salaris van het volk krijgt om de koning uit te hangen. Helaas. Dikker dan het stofje van het coronapak dat Willem-Alexander droeg bij zijn ziekenhuisbezoek, lijkt het laagje inlevingsvermogen nog steeds niet.”


Sjoukes eindigt haar column met: “Is het nou echt zó veel gevraagd om te begrijpen wat corona met ons gewone stervelingen doet? Het is me íets te onverschillig allemaal, beste koning. En dat keer op keer. Ik denk dat we maar een uitdrukking gaan maken van deze paleiselijke lompheid: een willempie doen.”

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen vieren Koningsdag op 27 april 2021 in Eindhoven. “Het koningspaar koos voor Eindhoven omdat in hun ogen de stad en de regio Brainport Eindhoven een programma kunnen ontwikkelen waarbij fysieke aanwezigheid kan worden gecombineerd met digitale beleving.” Het programma kan wanneer dat nodig is, digitaal gemaakt worden.