AMBER ALERT VOOR CELINE (15): Meegenomen door man in geel-groene Kia Picanto

0

De zoektocht naar de vrijdag vanuit het Brabantse dorpje Berghem (bij Oss) verdwenen 15-jarige meisje Celine van Es gaat nog altijd onverminderd door. Uit politie-onderzoek blijkt nu dat Celine door een onbekende man, vlakbij haar woning is opgepikt. Vervolgens reden ze weg in een geel-groene Kia Picanto. Celine is mogelijk in levensgevaar en is mogelijk in zorgwekkend gezelschap.


Vader Falco van Es (39) is inmiddels de wanhoop nabij, want er zijn weinig aanknopingspunten. “Alle tips zijn welkom. We moeten Celine vinden.”

De laatste keer dat Celine, 1.65 m, blond haar, blank, grijs/groene ogen, werd gezien had ze een jack tot op de heup aan van Cool Cat. Dat jack is zwart met in de breedte een goudkleurige streep en heeft een capuchon met goudkleurige voering. Ten tijde van haar verdwijning droeg Celine een legging met een wit/grijs/zwart camouflagepatroon.


De politie is ervan op de hoogte dat er berichten rondgaan dat Celine in Groningen. Er wordt in dit onderzoek rekening gehouden met alle mogelijke omstandigheden en scenario’s. Zeker is dat Celine door een onbekende man, vlakbij haar woning is opgepikt. Vervolgens reden ze weg in een geel-groene Kia Picanto.

Volgens de vader, zo vertelt hij tegen De Telegraaf, is er sinds vrijdagmiddag 17.30 uur niets meer van Celine vernomen: “Ze ging toen de deur uit bij haar moeder aan de Schoolstraat in Berghem om een frietje te gaan halen bij de cafetaria om de hoek. Maar daar is ze nooit aangekomen. Ze kwam niet terug. Voor zover ik weet was er thuis niets aan de hand en was Celine erg vrolijk bij haar vertrek”, vertelt de in Eindhoven woonachtige vader, die gescheiden is van Celines moeder. “Het lijkt wel of Celine letterlijk in rook is opgegaan. Haar moeder denkt een wegrijdende scooter te hebben gehoord direct nadat de deur werd dichtgetrokken, maar ook dat weten we niet zeker.”

Van een mogelijk (geheim) vriendje heft de vader geen weet. “Celine is een kwetsbaar, beïnvloedbaar meisje, dus alles kan. Maar ze heeft helemaal geen spullen bij zich: geen kleding, geen sleutels, geen telefoon en alleen het geld voor dat frietje. Dat wijst allemaal niet op weglopen en dat heeft ze ook niet eerder gedaan.” Verontrustend is ook dat ze haar medicijnen niet bij zich heeft. De vader: „Dat zijn antipsychotica die voorgeschreven zijn door de psychiater van de ggz. Die moet ze wel innemen.”

Falco heeft een ’heel dubbel gevoel’ over hoe deze vermissingszaak gaat aflopen: „Van de ene kant wordt er gezegd dat het een puber is die op ontdekkingsreis is. Die lopen wel vaker weg, krijg je dan te horen. Maar daar kan ik niets mee. Er spookt van alles door je hoofd, ook zaken waaraan je niet durft te denken. Want wordt Celine wel teruggevonden en hoe en waar vinden we haar dan? Daarom roepen we iedereen die iets weet of gezien denkt te hebben op om contact op te nemen met de politie. Iedere tip, hoe klein ook, is welkom.”

Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 088-9631304. Emailadres: opco.maasland@politie.nl(bron: misdaadjournalist.nl)