Catherine Keyl: ‘Ik deed een zelfmoordpoging’

0

Presentatrice Catherine Keyl (73) heeft op haar 21ste een zelfmoordpoging heeft gedaan nadat ze ze slachtoffer van pesterijen werd en haar vertrouwen verloor. Die poging mislukte. “Ik dacht ik ga lekker voor een gasoventje liggen. Maar dat was butaangas en daar schijn je niet dood aan te gaan. Maar dat wist ik dus niet.”

Catherine Keyl vertelde over haar zelfmoordpoging in een nieuw seizoen van De Geknipte Gast van Özcan Akyol. Dat Catherine een eind aan haar leven wilde maken op haar 21ste kwam, zo vertelde ze, omdat ze het op school flink moeilijk had omdat ze altijd de beste van de klas was, wat door haar medeleerlinge niet echt op prijs werd gesteld. Ook haar kleding viel niet in de smaak bij die medeleerlingen. Het gevolg: aanhoudende pesterijen. “Met zijn vieren sloegen ze mij dan in elkaar. Dat tast voor eeuwig je zelfvertrouwen aan. Het was ontzettend eenzaam, heel lang.”


Als Özcan haar vraagt of ze begon ‘te twijfelen aan haar zijn’ bevestigt Catherine dat. “Ik was 21 geloof ik, toen ik studeerde. Ik dacht: ‘dit is niks, ik ga er mee kappen,”  waarmee Catherine bedoeld dat een eind aan haar leven wilde maken op dat moment. “Ja. En dat was heel dom geweest als je ziet wat er daarna nog allemaal gebeurd is. Dat zou wel heel jammer geweest zijn, als dat toen niet doorgegaan zou zijn.”

Cathrine vertelt ook hoe ze een eind aan haar leven wilde maken. “Ik was al niet zo goed in scheikunde. Ik dacht ik ga lekker voor een gasoventje liggen. Maar dat was butaangas en daar schijn je niet dood aan te gaan. Maar dat wist ik dus niet.”


Voor hulp of vragen over zelfdoding is er de landelijke hulplijn ‘113 Zelfmoordpreventie’. Telefonisch op 113 en 0800-0113 of via de chat op 113.nl.