Catherine Keyl gaat eten in een sterrenrestaurant en krijgt er het zuur van

0

Weekendje weg en een lekker hapje eten in dat Michelin-restaurant waar je zo’n goede herinnering aan had. Catherine Keyl (73) reisde afgelopen week voor een citytrip af naar Parijs en ging eten in dat  restaurant met een Michelinster. Alleen de rekening was Michelin-waardig. Het eten niet echt.

“Vanwege de vele mooie herinneringen ging ik ook naar restaurant Lucas Carton, op het Place de la Madeleine. Eén ster van Michelin. Grote teleurstelling“, zegt de 73-jarige tv-ster in De Telegraaf. Het werd dan ook geen nieuwe mooie herinnering. “Het was echt verschrikkelijk. Twee voorgerechten met vis hadden zo’n zure saus erbij dat je de vis niet meer kon proeven. Het hoofdgerecht was ‘een bonk kip. Aftikken: 230 euro.  “Volgende dag op een eenvoudig terras: veel lekkerdere lunch, drie gangen, 40 euro.”


Het is niet de eerste keer dat Keyl met een nare ervaring terugkeert uit de lichtstad. In 2016 werd ze in Parijs beroofd door een ‘raar geklede’ man met rare kleren aan in haar chique hotel aan de Rue Saint-Honoré. “Toen ik aan het ontbijt zat viel me een raar geklede man op. Geen Fransman en geen toerist, dat was duidelijk.“, vertelt ze. Op weg naar otnbijtbuffet, Keyl liet haar portemonnee op de ontbijttafel liggen, sloeg de man toe.

Haar ‘houd de dief!’ hielp niet echt, het personeel deed niets. “De man was door de draaideur en omdat ik een paar woorden Frans spreek schreeuwde ik: ‘Geef mijn portemonnee terug of ik trap je in je ballen’. Hij schrok zo, dat hij hem onmiddellijk liet vallen“.