CAROLINE TENSEN vreesde voor haar huwelijk: ‘Met mijn lijf wilde ik echt niet vrijen. Uitkleden deed ik alleen met het licht uit’

0

(Beeld: CP/RTL)

Caroline Tensen was nog maar vier jaar samen met partner Ernst-Jan toen zij alle zin in seks verloor. “We waren net getrouwd en ineens had hij een onherkenbare vrouw die nergens meer zin in had. Ik moest niet aan seks dénken.” () “Ik heb wel even gedacht dat hij misschien bij me weg zou gaan.”


De 59-jarige presentatrice heeft een boek, Het verboden woord’ geschreven over de overgang, Met haar boek hoopt Caroline eraan bij te dragen dat de overgang uit de taboesfeer komt. “Ik wilde er ook nooit over praten. Bij de televisie wisten ze ook niet wat er destijds bij me speelde. Er is schaamte, onbegrip en onwetendheid.”

Dat de overgang geen feestje is, weet Caroline Tensen uit ervaring, zo verlet ze deze week in weekblad Privé. In het vraaggesprek noemt ze het de ‘meest afschuwelijke periode uit haar leven’. “Op een ochtend werd ik wakker en ik wilde alleen maar huilen. Ik had nergens meer zin in en het ging ook niet over. Op een gegeven moment kon ik niet eens meer alleen thuis zijn.”


Caroline was vier jaar samen met haar partner Ernst-Jan toen zij in de overgang kwam. “Ik was bang dat Ernst zou denken dat hij een kat in de zak had getroffen. En ik heb wel even gedacht dat hij misschien bij me weg zou gaan.”

“We waren net getrouwd en ineens had hij een onherkenbare vrouw die nergens meer zin in had.” Ook had de overgang invloed op het seksleven van Caroline en haar man. “Ik moest niet aan seks dénken,” zegt ze. De presentatrice was flink aangekomen en schaamde zich “vreselijk” voor haar lichaam. “Met dat lijf wilde ik echt niet vrijen. Uitkleden deed ik alleen met het licht uit.”

Nu Caroline de overgang heeft “overwonnen” voelt ze zich “beter dan ooit”. Met haar boek hoopt ze andere vrouwen te helpen. “Dat geeft mij ook een fijn gevoel.”