Carlo Boszhard in opspraak: ‘Hij stak zijn hand om mijn bil heen en gleed er heel goor overheen’

0

“Hij stak zijn hand om mijn bil heen en gleed er heel goor overheen, terwijl ik er gewoon stond.”  YouTube-maker Bram de Wijs zegt achter de schermen van het Televizier-gala op een ongewenste plek aangeraakt te zijn door Carlo Boszhard. “Carlo vond dat hij het vanuit zijn positie kon maken om hem ongewenst te betasten,” meent Bram. Inmiddels zegt ook Gerrit Groot Karsijn eenzelfde ervaring met Carlo te hebben.

Bram de wijs vertelt zijn verhaal in zijn programma Gay Talk.  “Tijdens de Televizier-uitreiking had ik een vervelende ervaring met Carlo Boszhard“, vertelt de contentmaker. Op het moment dat het gebeurde was Bram verbouwereerd. “Op het moment zelf dacht ik: wow, Carlo Boszhard zit aan m’n bil, maar achteraf dacht ik: gadverdamme, hoe haalt hij het in z’n hoofd? Ik wou dat ik had gezegd: ‘Vieze lul, flikker op!’ Maar dat kwam niet in me op.”


Zelf zegt Bram dat hij zich nooit schuldig zou maken aan dergelijk gedrag. “Ik vraag soms ook wel eens toestemming aan iemand voordat ik hem zoen.”

Onder de video van Bram de Wijs wordt gereageerd door Gerrit Groot Karsijn, die beweert eenzelfde soort ervaring met Carlo boszhard te hebben gehad. “Grappig wat je zegt over Boszhard. Ik zong 10 jaar geleden als backing vocal tijdens een event dat hij presenteerde. Hij legde toen ook z’n hand op een typische manier op m’n onderrug, waar ik een gek gevoel bij kreeg. Natuurlijk niet hetzelfde en hardly een #MeToo te noemen, maar het maakt wel dat ik je ontegenzeggelijk geloof.”


Bram de wijs: “Oh bah, wat naar. De achteloze manier waarop hij het bij mij deed gaf me ook de indruk dat hij dit vaker doet en er altijd mee wegkomt. Dat is ook wat me achteraf zo kwaad maakte: die houding van ‘ik ben beroemd dus ik zit aan je als ik dat wil’. 🤢”

RTL liet vandaag aan mediacourant.nl weten niet te willen reageren op de verhalen van beide mannen.