‘Carlo Boszhard heeft andere presentator ‘bepoteld’ tijdens een live-uitzending’ (Woeste Carlo stapt naar rechter)

0

Waar weekblad Story nog eerder schreef dat er geruchten gaan over een RTL-presentator en minderjarige jongens noemt juice channel RoddelPraat man en paard. Het zou gaan om Carlo Bsozhard. Carlo wordt ervan beschuldigd een andere presentator ‘bepoteld’ te hebben tijdens een live-uitzending. Ook haalt RoddelPraat geruchten aan over minderjarige jongens die door Carlo Boszhard. De RTL-ster is woest en stapt naar de rechter.

Begin januari, nog voordat de rel rondom The Voice of Holland losbarstte, schreef Story’s-hoofdredacteur Guido den Aantrekker ‘een tv-presentator zich vergrepen zou hebben aan minderjarige jongens‘. “De tv-wereld houdt de adem in.” Den Aantrekker schreef te weten over wie de beschuldigingen gaan, maar dat hij dat nog even geheimhoudt. “Story is bekend om wie de geruchten gaan; het gaat om een bekende presentator van wie dat vast en zeker door niemand verwacht zou worden.”


Het bracht een geruchtenstroom op gang waar Guido geen einde aan maakte door de naam te noemen. Wel twitterde hij drie weken later nog: “Eén naam noemen zonder enig geleverd bewijs (of het later waar blijkt of niet), dát is heftig. En schadelijk. Een beerput vermelden is wat anders. Het is nieuws, we zijn er journalistiek mee bezig. Rot als mensen daar verdacht door worden. Dat is voor rekening van vingerwijzers.”

Jan Roos van het youtuve-programma RoddelPraat belde met Den Aantrekkeren vertelt daarover in de nieuwste aflevering van RoddelPraat. “De vraag die ik Guido meerdere malen heb gesteld, is: ‘Wie is dat?’ Hij dropt dat, er komt een bom, er zit iemand van RTL met zijn poten aan jonge jongens en alles wat ouder is… Dus ik zeg tegen die Guido: ‘Wie is het dan?’”


“Ik zeg: ‘Je zegt dat er een RTL 4-presentator met z’n poten aan jongens zit.’ ‘Ja, we zijn onderzoek aan het doen.’ Ik heb het van de week wéér gevraagd en er komt geen antwoord binnen. Waarom? Nadat het in de Story heeft gestaan, is Guido gebeld: ‘Met RTL. Als jij denkt dit te gaan brengen, dan spreekt niemand van RTL ooit nog met jouw blaadje.’” Volgens RTL is dat overigens volstrekte nonsens. “Dat RTL de hoofdredacteur van Story zou hebben gebeld om een verhaal te onderdrukken is klinkklare onzin.”

Volgens Jan Roos gaat het in de publicatie van Story van afgelopen januari om Carlo Boszhard. “Ik heb gehoord over wie dat verhaal in Story zou gaan. Dat is niet zomaar iemand. (…) Ik heb het van meerdere bronnen gehoord, waaronder een BN’er”, beweert Jan. In de gewraakte video wordt Carlo vanaf minuut 8.30 ervan beschuldigd een andere presentator ‘bepoteld’ te hebben tijdens een live-uitzending. Daarnaast beweert Jan dat Carlo ‘druk bezig is’ om dit ‘in de doofpot te houden’. Ook zou Jan gehoord hebben dat Carlo ‘overdreven handtastelijk is naar hetzelfde geslacht’. Ook haalt Jan geruchten uit Story aan over minderjarige jongens die door Carlo zouden zijn ‘aangerand’.

Boszhard is woest over de aantijgingen en ontkent die in een statement op social media. “Zojuist vol ongeloof gekeken naar RoddelPraat waarin er leugens over mij verteld worden,” begint Carlo zijn bericht. “Ik zal aangifte doen tegen Jan Roos en RoddelPraat wegens laster. Verbijsterd ben ik over het gemak waarmee mijn naam te grabbel wordt gegooid en er aannames worden gedaan die totaal niet waar zijn.”

Jan Roos (45) maakt zich overigens geen zorgen om die van Carlo Boszhard. De journalist zegt dat de RTL-presentator “een kansloze zaak” heeft. “Ik heb in Roddelpraat gezegd dat het verhaal in de Story, dat er een RTL presentator is met grijpgrage handjes, over Carlo Boszhard gaat. Ik beschuldig hem zelf van niks”, laat Roos weten in een reactie aan het ANP. Hij zegt dat hij zijn informatie “via bronnen heeft vernomen”. “Of het zo is laat ik in het midden. Een kansloze zaak dus voor hem.”

De makers van RoddelPraat lagen ondanks ook al in de clinch met Famke Louise. De rapper eist een rectificatie en schadevergoeding van de mannen, nadat ze onder andere beweerden dat Famke zou zijn misbruikt door Ali B.