BZV-boer JOS neemt verdrietige beslissing: ‘Ik wil gelukkig met DYCKE blijven’

0

Boer Jos heeft onder andere door de klimaatverandering een heftige beslissing moeten nemen. Hij stopt met de gladiolenteelt. ”Ik wil gelukkig blijven samen met Dycke, en ik wil me niet continue ergeren aan bijvoorbeeld de weerberichten. Ieder jaar wordt het maar warmer en dat is voor ons vak echt niet goed.”

Boer Jos was in 2009 te zien in Boer Zoekt Vrouw.  Bloembollenboer Jos valt voor de charmante Dycke. Dertien jaar later zijn de twee zijn nog steeds samen en runnen de bloembollenboerderij, maar zetten daar nu een punt achter. In een fragment van Onze Boerderij vertelt Jos meer over deze moeilijke beslissing.


“Dat is wel een beetje wie jij bent. Die teler, die kweker. Daar ligt jouw hart”, probeert Yvon nog. Maar het besluit van Jos staat vast. “Maar Yvon, als het werkelijk niet meer wil. Dan ben ik aan het vechten, wat moet ik dan? Ik wil gelukkig blijven, samen met Dycke leuke dingen blijven doen en me niet continu ergeren aan een afnemer of de weerberichten. Ik zie de klimaatverandering, ieder jaar wordt het maar warmer. Dit gaat in ons vak niet goed. Daarom: stoppen, klaar.”