BURN-OUT – Famke Louise: ‘Mijn hele image was door iemand anders in elkaar gezet’

0

Femke Louise zat voor een lange tijd niet lekker in haar vel en dat leidde tot een burn-out. “Ik was mezelf gewoon kwijt, mijn hele image was door iemand anders in elkaar gezet. Op een gegeven moment niet meer wie ik was en hoe ik wílde zijn. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik in een burn-out terecht ben gekomen.”

Famke Louise staat al vanaf haar zestiende in de schijnwerpers. De zangeres krijgt regelmatig bakken kritiek over zich heen en was ook de afgelopen tijd méér dan ooit in het nieuws. In de nieuwste Grazia vertelt Famke openhartig over de periode waarin ze niet goed in haar vel zat.


Op 10 november verschijnt de nieuwe Videoland-documentaire van Famke. In deze documentaire laat Famke zien dat het sterrenbestaan niet alleen maar over rozen gaat. “Ze hebben me vanaf het moment van mijn Paradiso-show anderhalf jaar lang gevolgd. Het hele bontverhaal zit erin, de eerste lockdown, en je ziet ook dat ik een tijdje niet zo lekker in mijn vel zat.”

“Het gebeurde tijdens de eerste lockdown: Ineens had ik alle tijd om na te denken over bepaalde dingen en werd ik geconfronteerd met de feiten. Ik ben veel te lang weggelopen voor bepaalde zaken; dat zorgde ervoor dat ik allemaal rare sprongen ging maken en mezelf een beetje verloor.”


Inmiddels weet Famke hoe ze zichzelf wil presenteren én heeft ze een steady team om zich heen dat haar daarbij helpt. “Ik moest helemaal een andere weg inslaan en ben veel sterker uit die burn-out gekomen, dat ga je allemaal zien in mijn documentaire.”