Broers William en Harry verdelen erfenis van Diana over eigen stichtingen

0

Prins William en prins Harry zijn het eens over de verdeling van de toekomstige opbrengsten van het herdenkingsfonds van hun in 1997 overleden moeder Diana. Ze besteden het geld aan hun eigen goede doelen. Eerder kozen de broers er al voor om elk hun eigen weg te gaan en aparte stichtingen op te richten.

Uit financiële documenten die de Britse pers onthult blijkt dat William en Harry in december een overeenkomst hebben ondertekend waarin ze het geld dat binnenkomt bij het Diana, Princess of Wales Memorial Fund te verdelen over hun eigen stichtingen. Die beslissing kwam er een maand voor Harry en zijn echtgenote Meghan Markle er voor kozen om hun taken als leden van de koninklijke familie naast zich neer te leggen.


Het herdenkingsfonds van Diana kwam al in 2013 onder de controle te staan van de Royal Foundation, de stichting die werd gedragen door de Cambridges (William en Kate Middleton) en de Sussexes (Harry en Meghan). In juni vorig jaar kozen Harry en Meghan er echter voor om zich daarvan los te maken en hun eigen stichting op te richten, waarop de Royal Foundation werd opgesplitst in de Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge en de inmiddels  ter ziele gegane Sussex Royal Foundation.

Die werd verboden omdat Harry en Meghan de titel royal niet meer mochten gebruiken na hun vertrek uit de koninklijke familie. In de plaats startten Harry en Meghan dan Archewell op, genoemd naar hun zoontje Archie.


Het Diana, Princess of Wales Memorial Fund zamelt niet langer actief geld in, maar kan nog wel regelmatig rekenen op donaties en bijvoorbeeld giften uit erfenissen.