Britt Dekker in de clinch met fiscus over Talpa-paard George van 400.000 euro

0

Britt Dekker met paard George (Beeld: Britt Dekker)

De belastingdienst doet onderzoek naar het 400.000 kostende paard George van Britt Dekker. Britt kreeg het paard voor eeuwig in bruikleen van Talpa. De fiscus lijkt zich op het standpunt te stellen dat het hier verkapt loon betreft voor Britts medewerking aan Talpa-programma’s. Britt Zelf bevestigt de problemen met de fiscus. ,”Jullie denken dat ik iets zeg waar ik problemen mee krijg, maar we hebben al megaproblemen ermee.”


Britt kreeg paard George van John de Mol in ruil voor het maken van vier tv-programma’s. Het paard is geen eigendom van Dekker, maar van Talpa. voor de constructie zou zijn gekozen vanwege  fiscaal technische redenen. Dat zei Britt Dekker zondagavond

Britt vertelde over de opmerkelijke constructie rond George in het tv-programma Media Inside van Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. “Het was gewoon middeleeuwse ruilhandel. Ik wilde gewoon dát paard. Als ik geld had gekregen moest ik daar zelf belasting over betalen en nu niet. (…) Belastingtechnisch moest het op Talpa.”


De gekozen constructie maakte dat Britt Dekker geen belasting hoefde te betalen over de waarde van paard George zo werd duidelijk in het mediaprogramma van BNN Vara.

Maar de fiscus trapte blijkbaar niet in het trucje. Inmiddels is paard George onderwerp van gesprek met de fiscus. “Jullie denken dat ik iets zeg waar ik problemen mee krijg, maar we hebben al megaproblemen ermee.” Britt vertelde dat zij bedongen heeft dat zij het is die levenslang beslist wat er met het paard George gebeurt.

Paard George, die eerder uitkwam tijdens WK voor jonge dressuurpaarden uit onder de naam Genciano, zou een waarde vertegenwoordigen van rond de vier ton. Talpa betaalt overigens ook de jaarlijkse stalkosten voor George en die kunnen behoorlijk oplopen. Ook dat onderdeel ligt onder de loep bij de fiscus.

 

Share.