Britse Prinses Eugenie deelt foto van groot litteken op haar rug

0

De Britse prinses Eugenie, de jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, deelde op Instagram een foto van het indrukwekkende litteken op haar rug. Dat deed ze naar aanleiding van International Scoliosis Awareness Day, de aandoening waar ze zelf aan werd geopereerd.

Prinses Eugenie (30) postte een close-up van het litteken dat ze op haar rug heeft en dat ze la heeft sinds haar twaalfde nadat ze onder het mes voor een operatie aan haar ruggengraat. Eugenie lijdt namelijk aan scoliose, een zijwaartse verkromming van de wervelkolom die een scheve rug en pijn kan veroorzaken.


“Vandaag is het International Scoliosis Awareness Day. Ik wilde mijn litteken tonen en zo iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt aanmoedigen om zelf ook een foto te delen. Laat ons trots zijn op onze littekens!”, schrijft ze op Instagram.

De prinses heeft haar litteken nooit verborgen. Toen ze in 2019 trouwde met Jack Brooksbank koos ze voor een trouwjurk met open rug van de hand van ontwerpers Peter Pilotto en Christopher De Vos. Ook toen kon de aandachtige toeschouwer de duidelijk streep op haar rug te zien.