Bridget blikt terug op Hazes-affaire: ‘Er is nog veel meer gebeurd, maar daar kan ik niet over uitweiden. Ik wil niet dat mijn zoon alles meekrijgt’

0

Haar veelbesproken, 99 dagen durende, relatie met Andre Hazes leidde tot doosbedreigingen aan het adres van Bridget Maasland en haar familieleden. Maar daar bleef het niet bij volgens Bridget. “Er is nog veel meer gebeurd, maar daar kan ik niet over uitweiden. Ik wil niet dat mijn zoon alles meekrijgt.”

Bridget verloor in het jaar 2020 niet alleen haar vrijheid door de pandemie, maar kreeg ook te maken met het overlijden van Nathalie Hoop, de bonusmoeder van haar zoon Mees en natuurlijk ging het liefdesleven van de presentatrice ook niet over rozen. “Corona brengt een bepaalde bewustwording met zich mee, maar voor mij persoonlijk was het crisis op crisis op crisis. Ik vond het wat veel,” zegt ze in het nieuwe nummer van Grazia.


Ze verhaalt ook over de negatieve aandacht in de media over haar 99 dagen durende relatie die zij had met Andre Hazes. “Als er vervelende dingen in je privéleven gebeuren, dan is het al moeilijk genoeg, laat staan als ook nog eens heel Nederland een mening wil vormen en denkt mee te mogen praten.”

Naast commentaar op haar liefdesleven kreeg ze ook haatberichten. “Dat ging van doodsbedreigingen tot dreiging aan het adres van familieleden. Er is nog veel meer gebeurd, maar daar kan ik niet over uitweiden. Ik wil niet dat mijn zoon alles meekrijgt.”


De presentatrice vindt dat zij onevenredig hard werd aangepakt in het Brazes-verhaal. “Omdat ik ouder ben, en een vrouw. Blijkbaar is dat in de wereld nog niet zo geaccepteerd. De man mag alles fout doen: liegen, bedriegen en jonger daten, maar de vrouw mag dat nog niet. Gelijke rechten zijn op dat gebied nog ver te zoeken. Dat is de conditionering van de maatschappij. Daar valt echt niet mee om te gaan.” () “Het was een klotejaar.”