Brabants echtpaar dat CHATEAU MEILAND kocht zoekt huurders

0

Het echtpaar Jan en Monique van Loon uit het Brabantse Vessem kochten Chateau Marillaux, beter bekend als Chateau Meiland. Wonen gaan ze er niet. Ze zoeken meerdere echtparen die voor een tijdje het kasteel willen runnen als gastvrouw en gastheer.

Chaterau meiland ging in de verkoop voor 1.250.000 euro, maar dat hebben Jan en Monique van Loon er lang niet voor betaald. ‘Nee, ik zeg niet hoeveel we betaald hebben’, zegt de gepensioneerde notaris jan in het Brabants Dagblad (BD) waar hij ook de plannen ontvouwt die hij met het kasteel heeft. “En dan heb je ineens een kasteel met 24 kamers en 6,5 hectare grond. Heel mooi, want de familie Meiland heeft het prachtig opgeknapt, maar daar moet je wel iets mee. Voor ons alleen is het veel te groot en daarom willen we er zoveel mogelijk mensen van laten genieten. Dus we besloten het als Bed & Breakfast te verhuren. We hebben veel te bieden. Het kasteel ligt midden in de natuur en er is een zwembad. Er lopen hier zelfs een paar reeën op het landgoed. Prachtig toch?”


De nieuwe eigenaren zoeken meerdere echtparen die voor een tijdje het kasteel willen runnen als gastvrouw en gastheer. Het eerste echtpaar heeft zich al gemeld. het zijn bekenden uit Vessem. Jan van Loon tegen het BD: “Ze kunnen het voor een maand of een paar maanden doen. Dat moeten we allemaal nog afspreken. Wij gaan nu eerst van alles regelen. De familie Meiland heeft het van binnen mooi opgeknapt, maar buiten moet er nog wel het een en ander gebeuren. En ik hou best van klussen, maar niet de hele dag. Ik doe alleen maar wat ik leuk vind.”