Bovenaan het verlanglijstje van de kinderen van Cees Geel: ‘Willen jij en mama weer verliefd worden?’

0

De coronacrisis mag er financieel flink inhakken bij Flikken-acteur Cees Geel, zijn echtscheiding doet dat ook. En ook bij zijn kinderen van zeven en negen jaar. “Ze moesten eind vorig jaar een verlanglijstje maken voor Sinterklaas. Bovenaan die lijst stond: dat papa en mama weer verliefd worden. Dan ga je wel even dood.”

Flikken-acteur Cees Geel zag in 2019 de moeder van zijn twee kinderen haar koffers pakken. Ze liet de acteur in de steek. een vertrek waarover Geel deze week in Nieuwe Revu zegt: “Dat bracht ellende met zich mee, emotioneel gezien. Emoties die zich maar op bleven stapelen, omdat ik gewoon door ging met werken: het werd niet afgerond. Het was dus goed om de tijd te nemen en die scheiding te laten bezinken. Niet dat die wond nu geheeld is, trouwens. Je kunt erover praten, erover nadenken, maar die wond zit er voor de rest van mijn leven. Er zit misschien een klein korstje op, maar mensen zeggen wat mij betreft te snel dat ze iets een plek hebben gegeven. Daar geloof ik nooit iets van.”


vera mocht dan vertrokken zijn Cees Geel zegt geen kwaad woord over zijn ex. “Ik kan over mijn ex Vera bijvoorbeeld van alles zeggen – en zij waarschijnlijk over mij – en er moeten op persoonlijk en financieel gebied tijdens zo’n scheiding een hoop nare dingen geregeld worden, maar we zijn wel goede ouders en we hebben het netjes afgehandeld voor onze dochters. De prioriteit lag bij hen, zoals het goede ouders betaamt. Dat scheelt heel veel, want ik weet van mensen om me heen dat dat veel slechter kan. Dus ook in dat opzicht tel ik mijn zegeningen.”

Voor dochters Fien (7) en Lena (9) is de scheiding van hun ouders nog moeilijker te verwerken, zo vertelt de acteur in het weekblad. ‘Ze zijn nu zeven en negen en ik merk dat ze het toch lastig vinden. Er zijn weinig ouders om hen heen die uit elkaar zijn, dus het is vreemd voor ze. Ze moesten eind vorig jaar een verlanglijstje maken voor Sinterklaas. Bovenaan die lijst stond: dat papa en mama weer verliefd worden. Dan ga je wel even dood.’


En dan is er nog corona. Het virus maakte dat Geel zijn pensioen opgegeten heeft in het jaar dat zijn werk nu heeft stil gelegen. “Goed hoor, al zitten er vervelende aspecten aan dat coronagebeuren. In mijn vak werd alles stilgelegd: ik kon het niet meer toneel op, niks doen voor televisie en film en zelfs m’n werk als stemacteur droogde op. Er moet nu wel weer wat gaan komen, want ik ben inmiddels door mijn pensioen heen. Ik heb niks meer. ”

Het hele interview met Cees Geel. is morgen in Nieuwe Revu te lezen.

Share.