BORSATO’S advocatenkoppel Knoops: ’29 ontlastende getuigen’

0

Advocatenkoppel Geert-Jan en Carry Knoops zegt 29 ontlastende getuigenverklaringen in te brengen als de rechtszaak tegen Marco Borsato plaatsvindt voor ontucht met een minderjarige. De zanger blijft bij zijn standpunt dat hij zich nimmer aan ontucht schuldig heeft gemaakt.

In een onmiddellijk gepubliceerd persbericht nadat het OM liet weten de zanger voor de rechter te brengen refereren Knoops en Knoops aan de aangifte van Marco Borsato, die hij in 2021 deed bij het OM Noord-Holland wegens smaad, laster en het doen (aanzetten) van een valse aangifte. De zanger blijft bij zijn standpunt dat hij zich nimmer aan ontucht schuldig heeft gemaakt.


De verdediging heeft een onderzoeksdossier met maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die belastend zijn voor de aangeefster.” Het echtpaar Knoops beklaagt zich omdat het OM Midden-Nederland dit dossier (nog) niet wil gebruiken bij de behandeling van de zaak.

“Dit maakt de beslissing van het OM Midden-Nederland onbegrijpelijk, in ieder geval onvolledig.” De advocaten van Marco Borsato zullen het bewijsmateriaal van hun zijde alsnog voorleggen aan de onderzoeksrechter van Midden-Nederland. “Wij hopen dat het OM alsnog kennis zal nemen van het dossier en na het horen van de getuigen van de verdediging alsnog zal beslissen dat er geen zaak tegen de heer Borsato voorligt.”