Boris Becker over zijn seksschandaal en faillissement: ‘Mijn moeder zei nog: ga nu niet uit’

0

Tennislegende Boris Becker neemt geen blad voor de mond In de laatste aflevering van zijn podcastserie ‘Boris Becker – The Fifth Sentence’. Becker vertelt over de zeven jaar cel die hem boven het hoofd hangt en verhaalt de Duitser (53) ook over de beruchte ‘bezemkamer’-affaire met Angela Ermakova.

Becker zegt dat avontuurtje in de bezemkast zich nog als de dag van gisteren te herinneren. “Ik had eerder die dag mijn laatste profwedstrijd op Wimbledon gespeeld. Emotioneel voelde ik me verloren”, vertelt Becker. Hij vertelt ook dat toenmalige echtgenote Barbara en zijn moeder Elvira probeerden te voorkomen dat hij die avond in 1999 met zijn teammaten op stap zou gaan. “Elvira kent me natuurlijk maar al te goed -toen al 32 jaar- en ze weet hoe ik in elkaar steek. ‘Blijf toch maar gewoon hier – ga niet uit’, zei ze. Ze wist dat als het hek van de dam is, ik soms alle controle verlies. En dat gebeurde die avond.”


Negen maanden later zag dochter Anna Ermekova het levenslicht. “Die avond heb ik natuurlijk mijn huwelijk met Barbara op het spel gezet. Ik heb een zware prijs voor die vergissing betaald.” Die ruzie met  ex Barbara is inmiddels bijgelegd. “Twintig jaar later zijn we echt een hecht gezin. Dat dit gelukt is, beschouw ik als onze grootste triomf.”

In een interview met de Britse journalist Piers Morgan bekende Becker twee jaar geleden al dat de seks  niet plaatsvond in een bezemkast, zoals geschreven werd, maar op de wc. Becker: “Ik weet niet of een toilet een betere plek is dan een bezemkast, maar het gebeurde eigenlijk op de trap tussen de toiletten.” In datzelfde interview benadrukt ‘Boem Boem Boris’ hoe blij hij ook is met dochter Anna: “Ik voelde me lang schuldig en schaamde me. Naast mijn huwelijk heeft het me ook mijn privéleven gekost. Maar ik heb een prachtige dochter. Ik wil dat geen seconde missen.”


Becker weerlegt in de podcast ook dat hij in geldnood verkeert. Alles behalve, zelfs. In 2017 verklaarde de Londense handelsrechtbank Boris Becker failliet. Hij was niet in staat om een schuld van 12 miljoen euro aan een bank af te lossen. “Ik ben failliet verklaard voor een bedrag van 3,2 miljoen euro plus 3 procent rente. In die tijd had ik een fortuin in de buurt van dubbele cijfers. Op de dag van mijn faillissement, was ik een zeer rijk man.”

Becker, die in Groot-Brittannië tot 2031 ‘onder toezicht’ staat nadat bleek dat hij een bezit van 5 miljoen euro had verzwegen, staat dan ook nog een nieuwe rechtszaak te wachten. Ook al omdat hij ook aandelen en bankrekeningen in België en op Guernsey verzwegen zou hebben. Becker zou een celstraf van zeven jaar riskeren.

Zelf ontkent hij alle beschuldigingen. “Volgens anderen heb ik fouten gemaakt. Als beide partijen niet op voorhand tot overeenstemming komen, vindt het proces half september plaats. Dat ga ik naar de rechtbank. Net als op volle zee, ben je daar in Gods handen.”

Becker heeft in totaal vier kinderen. Hij verdient zijn geld tegenwoordig als tennisanalist voor Eurosport aan de bak en probeert het Duitse tennis nieuw leven in te blazen. Hij is ook ambassadeur van een online pokeraccount.