‘BORIS BECKER klaagt over de maaltijden, de herrie en de stank in de gevangenis’

0

Boris Becker houdt van Cubaanse sigaren, luxe wijn en dure restaurants, maar nu krijgt hij corned beef uit blik in de Wanthsworth prison. En dat bevalt hem maar matig. Klagen doet hij ook over de herrie in de stank in zijn nieuwe onderkomen voor zeker de komende 18 maanden.

Lilly Becker (45), de Nederlandse ex van Boris, vertelde op de Engelse TV dat het naar omstandigheden ‘goed’ gaat met Boris, die nu in een cel verblijft. “Het is geen vijfsterrenhotel”, voegde ze daaraan toe. Voormalig toptennisser en Wimbledonkampioen Boris Becker werd recent veroordeeld tot twee en een half jaar cel wegens het plegen van faillissementsfraude. De helft van de straf is voorwaardelijk.


Becker had ooit een vermogen van 150 miljoen euro, maar in 2017 werd de 54-jarige Duitser failliet verklaard na een niet afgeloste lening van 4,2 miljoen euro voor zijn villa in Mallorca. Volgens de rechtbank hield Becker na zijn faillissement hield een deel van zijn miljoenenvermogen achter voor de curator. Het gaat om bankrekeningen, onroerend goed met een waarde van meer dan 1,5 miljoen euro en trofeeën uit zijn carrière als tennisser. Daaronder was ook de Wimbledon-trofee die hij in 1985 op zijn zeventiende behaalde.

Dus zit de ex-tennisser Boris Becker na achter de tralies en dat bevalt hem maar matig. Volgens de Britse krant The Sun krijgt hij corned beef te eten en walgt-ie daarvan. De krant schrijft ook dat Becker vreemd genoeg klaagt over de kleine porties. Ook klaagt Becker over de herrie en stank in Wandsworth Prison, Londen.


Becker krijgt, net als zijn 1600 medegevangenen een tegoed van 10 pond per week. Daarmee koopt hij, zo weet de krant, chocola, koekjes en bananen uit de gevangeniskantine. Becker is een van de weinige gevangenen zijn cel niet hoeft te delen.