BONJE IN BELGIE: Peter Gillis raakt zijn vakantieparken kwijt

0

BONJE IN BELGIE: Peter Gillis raakt zijn vakantieparken kwijt als het aan wethouder Karel Wieërs van het Belgische Lommel ligt.  Hij start een procedure om ALLE banden met de Oostappen Groep van Massa is Kassa-ster multimiljonair Peter Gillis te verbreken.

Volgens Schepen (wethouder, red) Wieërszit hij nu een kleine drie jaar  al om tafel met Gillis en nu is hij het zat. de vakantieparkenmagnaat. De onenigheid op vakantieparken het Blauwe Meer en het Parelstrandgaat gaat over de kwaliteit van wonen die niet deugt tot gedoe met arbeidsmigranten. Soortgelijke problemen heeft Gillis ook al gehad op zijn voorbeeldpark Prinsenmeer in Ommel.


En dan is er ook een juridische strijd met de gemeente Lommel, net over de grens bij Valkenswaard, over erfpachtconstructies die volgen de op ramkoers liggende waarbij Gillis heeft  verzuimd een verlenging van negen jaar aan te vragen bij het stadsbestuur voor Blauwe Meer. De deadline was eind september.

Het biedt Lommel de kans om Gillis buiten de deur te zetten. “Het besluit moet deze week nog officieel genomen worden, maar het is de gebruikelijke gang van zaken in dit soort gevallen. We gaan de procedure tegen hem starten en dagvaarden hem. Alleen met een vonnis kunnen we hem buiten zetten, ” zegt Schepen Wieërs tgen het AD.  Het stadsbestuur van Lommel staat al tijden op het standpunt om geen zaken meer met Gillis te doen.


Wieërs denkt niet dat Gillis zich zonder slag of stoot zal laten verwijderen van Blauwe Meer en verwacht  een juridische strijd die maanden kan gaan duren. “Helemaal in het begin heeft hij de gang van zaken betwist. Volgens hem lag een verlenging voor de hand en daarna hebben we niets meer van hem gehoord. Ook niet na de deadline eind september.” Soortgelijke problemen spelen intussen ook op het Parelstrand. De discussie daar gaat ook over het verlengen van die erfpachtconstructie, maar daar is nog geen sprake van procedures zegt Wieërs.

Gillis wacht rustig af op wat komen gaat, zegt hij in een eerste reactie tegen het AD. “We zien het wel tegemoet. Mijn huisadvocaat zit op die zaak en we hebben onze mening al gegeven. Ik laat het verder over aan de juristen die er onderling mee bezig zijn.”