Boer Zoekt Vrouw: Coronavirus aan basis breuk Jan en zijn Nienke

0

Jan en Nienke (Beeld: KRO-NCRV/Linelle Deunk)

Fans van Boer Zoekt Vrouw waren in shock nadat Jan en Nienke afgelopen zomer van de ene op de andere dag aankondigden uit elkaar te zijn. Nu blijkt dat het coronavirus aan de basis lag van de breuk.


Presentatrice Yvon Jaspers sprak tijdens de opnames van de reünie met een stapelverliefde Jan en Nienke. “Dikke liefde. En daarna ging het uit’’, blikt ze met de agrariër terug, zo is te zien in recent gemaakte beelden die de KRO-NCRV vandaag vrijgaf (zie onder).

Jan vertelt dat  het ‘vrij snel ging’ tussen hem en zijn Nienke. “Dat ze heel veel bij me was, en toen was er corona. Dus toen waren we nog meer op elkaar aangewezen.’’ Darr kwam bij dat Jan na de uitbraak van het coronavirus  ‘niet lekker in zijn vel zat’. “Omdat mijn bedrijf dicht moest. Toen was ik eigenlijk wel tot de conclusie gekomen dat ik Nienke niet alles kon geven wat ze nodig had. Wat ze wilde. Ik vond het toen tóch wel een hele grote stap om er echt samen voor te gaan.’’


De 36-jarige Jan scheidde drie jaar geleden na een huwelijk van tien jaar. Hij had toen vier kinderen en had zich na de komst van de vierde zich laten steriliseren. Iets wat hij, mocht de situatie daarom vragen, ongedaan zou willen laten maken. Eind augustus vertelde Jan al toe dat Nienke graag meer wilde in hun relatie en een kinderwens had die hij (nog) niet deelde. Van een kind kwam het niet, want de relatie liep spaak.

Jan is Nienke wel nog altijd dankbaar dat ze de liefde terugbracht in zijn leven. “We gaan met liefde uit elkaar’’, aldus Nienke. Het is onbekend of Nienke al een nieuwe partner heeft. de brunette nog single is.

Jan en de overige boeren Geert Jan, Geert, Bastiaan en Annemiek zijn vrijdag, eerste kerstdag, te zien in de Boer Zoekt Vrouw Kerstspecial, die om 21.40 uur begint op NPO 1.