Boek Barack Obama breekt record Michelle Obama: ‘Maar ik ga het haar niet onder de neus wrijven’

0

In 2018 verkocht Michelle Obama (56) op de eerste dag van verschijnen 725.000 exemplaren van haar autobiografie ‘Becoming’. Dat was een record, maar dat wordt nu verbroken door echtgenoot Barack (59) doet nog een stuk beter doet. In de eerste 24 uur verkocht de voormalige president al 887.000 exemplaren.

Dinsdag kwam de autobiografie van Barack Obama uit, ‘A Promised Land’. In 24 uur tijd verkocht de voormalige president 887.000 exemplaren. Dat is 162.000 boeken meer dan het boek van z’n echtgenote.


“Een beetje meer”, lachte Obama in ‘Jimmy Kimmel Live!’. “Maar ik ga het haar niet onder de neus wrijven hoor.” En hij voegde er nog aan toe dat zijn verkoop ook voor Michelle een voordeel konden zijn: “Nu kan ze meer schoenen kopen.”

A Promised Land kwam uit in 25 talen, waaronder het Nederlands. “Dit boek was het wachten waard”, zei  Oprah Winfrey. “Iedereen die het zal lezen wordt meegevoerd naar de Oval Office, de Cabinet Room, de Situation Room en soms zelfs naar de slaapkamer.”


In september twitterde Obama: “Er gaat niets boven het gevoel een boek af te ronden, en ik ben erg trots op dit werk. In A Promised Land probeer ik een eerlijk beeld te geven van mijn presidentschap, de zaken waarmee we als land moeten dealen en hoe we onze verschillen kunnen vieren en de democratie kunnen laten werken voor iedereen.”

In ‘A Promised Land’ vertelt Obama niet alleen over z’n tijd als president, maar ook over z’n relatie met Michelle. Het boek telt maar liefst 768 pagina’s. “Ik had nooit gedacht dat het meer dan 700 pagina’s zou tellen”, gaf Obama toe. “Maar ik wilde dat mensen begrepen hoe we beslissingen maakten, waar we mee te maken kregen … Ik wilde niet dat alles in voetnoten terecht zou komen.”

De voormalige president Obama vertelde ook dat dochters, Sasha en Malia, absoluut niet geïnteresseerd zijn in z’n boek. “Je bent nooit ‘heilige in eigen land. Hun instelling is: ‘We hebben wel wat beters te doen dan jouw saaie tirades te lezen’.”