BIZAR – RIVM wilde rapper Bizzey 100.000 euro betalen om corona-maatregelen te promoten

0

Het RIVM wilde rapper Bizzey 100.000 euro betalen als hij campagne zou voeren om de corona-maatregelen te promoten. “Ik ben zelf gecheckt door de RIVM. Ze hebben mij gevraagd om een campagne te doen. Net zoals ik met een merk werk, heeft de RIVM mij ook benaderd. Ik had me toen ook nog niet over corona uitgelaten en ik hield me heel netjes aan de regels. Ik was toen voor een RIVM wel een geschikt voorbeeld.”

Maar nu staat de rapper heel anders tegenover de corona-maatregelen vertelt hij in de podcast van Lange Frans.. “In de tijd dat we met hen aan het spreken waren, was het snel aan het veranderen in mijn hoofd”, vertelt hij. “Was het een grote zak geld?”, wil Lange Frans weten van Bizzey. “Ik vond het niet schrikbarend veel. Het was leuk geld, ze hadden een tonnetje geboden, daarvoor ga ik mijn ziel niet verkopen.”


Bizzey trad deze zomer op op een druk feest in Griekenland. Bizzey heeft er zelf ook beelden van gedeeld. Op zijn Instagram zijn er veel reacties van voor- en tegenstanders geweest. “Twee weken in quarantaine als je terugkomt?”, “Middenin een pandemie” en “Uitbraak in 5.. 4.. 3.. 2.. 1..”, werd door tegenstanders gereageerd. Anderen geschreven: “Voor de mensen die zeiken om 1.5 meter en nog steeds in de corona leugens geloven. Steek deze middelvinger waar de zon niet schijnt en laat Bizzey zijn eigen verantwoordelijkheden nemen” en “Media zeikerds in 3.. 2.. 1..”.

Rapper Bizzey (35) veroverde  de afgelopen jaren de hitlijsten met uitdagende teksten als ’trek je jurkje maar naar boven en doe de rest naar beneden’ en ‘dus schuurt ze mij en ze schuurt papier’. Allemaal autobiografisch, bleek recent uit een interview met de Bizzey in ‘Viva’. “Ja, tuurlijk. Dat is wel autobiografisch: wat ik bedenk, voer ik ook uit”, is zijn reactie. “Ik tjap alles. Ik lik alles.”


Ook zijn videoclips zitten vaak vol met schaars geklede vrouwen. Toch is, volgens Bizzey, zijn vrouw Renee niet jaloers.  “Het is gewoon zakelijk, toch? Ik heb veel clips met liefdesscènes en meisjes erin, dus daar is ze ook wel aan gewend. Kijk, we zijn heel open naar elkaar en kunnen gerust in elkaars Insta zitten. Als ik daar vol in de sjans zou gaan, zou ze het niet leuk vinden.”