BIZAR! Red Bull wilde Max Verstappen met corona besmetten om het immuun te maken

0

Red Bull heeft in kleine kring een opmerkelijk idee geopperd. Max Verstappen zou in een gecontroleerde omgeving besmet worden met COVID-19 om zo immuun te worden voor het virus. Dat vertelt de Oostenrijkse Red Bull-adviseur Helmut Marko. 

Martko deed zijn opmerkelijk verhaal in het ÖRF-programma Sport am Sonntag.”We zouden een kamp organiseren, waarin we deze toch wat stille tijd fysiek en mentaal zouden overbruggen. Het zou dan natuurlijk ideaal zijn geweest als ze dan aangestoken zouden worden. Het zijn allemaal jonge, sterke mannen met een uitstekende gezondheid. Op die manier zouden ze, wanneer we weer aan de slag gaan, klaar zijn voor een zeer zwaar wereldkampioenschap.”


Het idee hield overigens iet lang stand. “Laten we het erop houden dat het niet echt positief ontvangen werd”, vertelt de 76-jarige Marko lachend.

Marko zei eerder al dat Verstappen erg angstig is om het coronavirus op te lopen. Om die reden stemde de coureur ook niet in met een ander idee: trainen op het Red Bull-complex in Oostenrijk. Verstappen zit thuis en maakt daar zijn uren in een simulator. Hij doet ook mee aan diverse onlineraces. Marko: “Max rijdt geloof ik op dit moment meer races dan in een normaal seizoen. Hij doet mee aan dat simracen en rijdt daar dagelijks tegen meerdere professionele coureurs.”


De 76-jarige Oostenrijker Marko is een controversieel persoon. Eerder liet hij al weten dat hij denkt het coronavirus al gehad te hebben (“in februari had ik tien dagen een zware verkoudheid”) en had hij graag gezien dat de openingsrace in Melbourne gewoon doorgegaan was.