Bizar – Of u misschien het droomhuis voor ex GTST-actrice Eva Smid en haar twee kinderen wil betalen

0

(Beeld: Instagram Eva Smid)

Bizar: GTST-actrice Eva Smid heeft haar droomhuis gevonden. Dat kost 250.000 euro, maar dat geld heeft de gescheiden moeder met twee kinderen niet. Dus zou Eva graag zien dat u die 250.000 aan haar gaat schenken. Ze heeft een crowdfundingsactie opgezet om het benodigde kwart miljoen op te halen.


“Ik heb mijn droomplek gevonden waar rust, buitenlucht en saamhorigheid is. Waar mijn kinderen kunnen opgroeien en ontdekken en waar we op een bewuste manier kunnen leven en terug kunnen geven. Om deze plek te kunnen realiseren heb ik dit bedrag nodig. Daarvoor wordt land aangekocht en zelf een duurzaam huis gebouwd. Die plek is dan van ons, we hoeven daar niet meer weg. Rustig ademhalen en eindelijk settelen,” schrijft de voormalig GTST-actrice op haar pagina op gofundme.com, waar ze hoopt 250.000 euro te krijgen om haar droomhuis te kopen.

Eva vindt ook dat ze min of meer recht op haar droomhuis, valt op ‘bedelpagina’ te lezen. “Mijn naam is Eva Smid en ben mama van Nine ( bijna 4 ) en Lou ( bijna 7 maanden). Iedereen verdiend een plek om te wonen, een vaste plek waar je niet elk half jaar weer weg moet. De afgelopen 18 jaar heb ik op krankzinnig veel plekken gewoond. Altijd het gevoel te hebben onderweg te zijn. Het hield me niet tegen om twee hele lieve dochtertjes te krijgen. Ik ben ongelofelijk moe van al dat verhuizen, geen vaste plek hebben en geen vriendjes in de buurt kunnen maken.”


Dan: “Ik wil rust en regelmaat voor de meisjes om vanuit daar de wereld te ontdekken. Ik ben op en moe voel me een zwerver in eigen land. Ja, ik sta ingeschreven bij woningnet en ook al heel erg lang, toch moet ik ook nog lang wachten. Als zzp’er kan ik niet de gewenste hypotheek krijgen en blijft er niet veel over dan een torenhoge huur te betalen voor telkens tijdelijke oplossingen. Eigenlijk val ik continue tussen wal en schip en dat is erg frustrerend.”

Volgens Eva is de woningnood een groot sociaal probleem. Niet alleen bij Eva, maar zoals zij schrijft “met mij duizenden andere werkende mensen zonder woning. “Of mensen die na een scheiding niet apart kunnen gaan wonen, zelfs elke avond op een andere bank slapen bij vrienden. Dit probleem moet een stem krijgen en als we er niet nu iets aan doen wordt dit echt een grote nachtmerrie.”

Dat Eva Smid steeds maar weer moet verhuizen heeft alles te maken met haar scheiding van de vader van dochtertjes Nine (3) en Lou (7 maanden). Sinds de breuk en de coronacrisis zit Eva, zo stelt ze zonder woning en inkomsten. ‘Je hebt geen idee in welke bochten ik me moet wringen.’

haar ex is volgens Eva heel lief als het gaat om oppassen op de kinderen, maar ook bij hem is het als cameraman documentairemaker geen vetpot tijdens de coronacrisis. Om haar crowdfundactie onder de aandacht te brengen zegt ze deze week in Story: “Niet om zielig te doen hoor, maar ik ben dus een vrouw alleen en een zzp’er. Ik had genoeg werk als actrice, maar dat is door de crisis allemaal weggevallen. Dat zal in de toekomst weer beter worden, maar ik heb nu een probleem. Bij een bank hoef ik in deze situatie niet aan te kloppen voor een hypotheek. Ik leef nu van een Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers – red.). Maar dat geld is de dag dat het gestort is bij wijze van spreken alweer weg.”