BEETJE BIZAR? Moeder van door MARCO BORSATO ‘aangerand’ meisje werft klanten voor haar tekstbureau met MARCO EN LEONTINE

0

Marco Borsato en Nathalie Thielen, die meer dan 25 jaar zijn website runde. (Beeld: borsato.nl)

Nathalie Thielen, de moeder van het de nu 22-jarige vrouw, die zegt tussen 2014 en 2019 verschillende malen onzedelijk betast te zijn door Marco Borsato en daar ook aangifte van heeft gedaan, werft klanten voor haar tekstbureau met werk dat zij deed voor Marco en Leontine Borsato. Nathalie Thielen runde ook meer dan 25 jaar de fanclub van de zanger en claimt op haar website dat zij in een aantal gevallen ook de tekstschrijfster van Leontine Borsato is geweest. Dat zij de teksten verzorgt voor de website van moeder Mary Borsato, die een bruidsmodezaak runt, laat zij evenmin onvermeld.


Nathalie Thielen schoonde haar sociale media en verwijderde alle links die haar verbond aan Marco Borsato nadat haar 22-jarige dochter afgelopen maandag aangifte deed tegen de zanger omdat hij haar jarenlang, tussen 2014 en 2019 onzedelijk betast zou hebben. Vreemd genoeg refereert zij op de site waarop zij zichzelf aanprijst als tekstschrijfster wel aan de Borsato’s als opdrachtgever.

Over haar werk voor Marco zegt zij: “Voor Marco heb ik 25 jaar lang een deel van de post die voor hem binnenkwam beantwoord, ik voerde de eindredactie over zijn fanmagazine, voerde samen met hem de eindredactie over zijn website, ondersteunde hem bij zijn social media, ik organiseerde met een groep vrijwilligers jaarlijks een fanclubweekend waar tussen de 1000-2000 bezoekers kwamen, ik controleerde en corrigeerde alle geschreven interviews die hij aan de pers gaf, en nog veel meer. In de zomer van 2019 heb ik onze samenwerking beëindigd.”


Onder het kopje Leontine Borsato schrijft zij: “Leontine heb ik geholpen met haar boekje ‘Leontine, ook moeder’, waarin haar columns gebundeld staan. Ik redigeerde haar columns voor publicatie en gaf input over mogelijke onderwerpen. Daarnaast ondersteunde ik haar bij haar website. Tevens heb ik de uitnodigingen voor de kinderfeestjes bij hen thuis ontworpen en geregeld ook begeleid.”

De dochter van Thielen, een inmiddels 22-jarige vrouw zegt dat Borsato zich vanaf haar vijftiende aan haar vergreep. In de aangifte, die afgelopen maandag is gedaan, verklaart de vrouw dat Borsato talloze malen aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde. Het misbruik duurde volgens de aangeefster van 2014 tot in 2019.

In De Telegraaf zei ze daarover: “Ik ken Marco vanaf mijn geboorte en zeker na het overlijden van mijn vader heeft hij veel lieve dingen voor me gedaan. Hij was er op mijn diploma-uitreiking, hij kocht een fiets voor me, ging met me winkelen. Maar je kunt de dingen die goed gaan niet wegstrepen tegen de dingen die verkeerd zijn gegaan. En er is ook veel niet goed gegaan. Mijn moeder werkte voor Marco en zodoende kwam hij regelmatig over de vloer. Het misbruik begon na de dood van mijn vader. Ik voelde me smerig om wat hij met me deed maar durfde me niet te verzetten omdat ik bang was voor de gevolgen.”

Ook deze week vertelde de moeder tegenover De Telegraaf uit waarom justitie nu wel om strafvervolging wordt gevraagd. Ze wijst erop dat het gedrag van Borsato door haar pas werd ontdekt nadat ze twee jaar geleden het dagboek van haar dochter vond, die toen inmiddels niet meer minderjarig was. Nathalie Thielen zegt dat zij twee jaar geleden melding bij de politie deed maar dat haar  dochter zei dat ze op dat moment niet toe was aan het doen van een officiële aangifte.

De afgelopen twee jaar zochten zowel moeder als dochter professionele hulp waardoor ze zich beiden sterker voelen. De aanhoudende geruchtenstroom over meer slachtoffers maakt dat de dochter heeft besloten om aangifte te doen. Pikant mag het heten  dat moeder al die jaren nadat zij wetenschap kreeg van de aanranding van haar dochter door Borsato dat zij de Borsato’s als referentie bleef opgeven voor haar schrijfwerk.De advocaten van de zanger ontkenden deze week de beschuldigingen aan zijn adres in een verklaring namen de zanger. “Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen”, stond in de verklaring.

Het Openbaar Ministerie (OM) geeft de aangifte tegen Marco Borsato vanwege “onzedelijke betastingen” inmiddels voorrang op andere zedenzaken. Dat gebeurt vanwege de maatschappelijke impact en omdat bekend is tegen wie de aanklacht is ingediend.