Bizar – Frans Duijts bedreigd en gechanteerd door nep-Frans Duijts

0

Bizar verhaal! Een nep-Frans Duijts bedreigd en chanteert de echte Frans Duijts.De neppe Frans stuurt berichten aan de volgers van de zanger met de vraag of ze kaartjes willen kopen voor een concert. Wie betaalt merkt al snel dat hij of zij geen kaartje krijgt. Fake-Frans stuurt vervolgens screenshots van deze oplichterij naar de echte Frans.

Frans Duijts deelt op Instagram enkele screenshots van gesprekken met zijn ‘imitator’. Daarop is te zien dat hij wordt bedreigd en gechanteerd.


De neppe Frans stuurt berichten aan zijn volgers met de vraag of ze kaartjes willen kopen. Vervolgens moeten ze die wel even betalen en blijkt er natuurlijk helemaal geen kaartje te zijn. De brutale fake-Frans stuurt vervolgens screenshots van deze oplichterij naar de echte Frans en schrijft er in gebrekkig Nederlands bij: “Je fans gaan me geld geven”, krijgt Frans in zijn inbox. “Ik heb net 50 euro gekregen en het is een van je fans die geven. Ik word rijk van je imago. Goedenacht.”

“Stuur me de navulling of ik laat je nooit met rust. Je geeft geen antwoord meer?” komt even later binnen. “Je fans gaan voor je betalen. Ik zal meer accounts in uw naam aanmaken.”


Als Duijts het zat is reageert hij met: “Snap echt niet waarom je hier lol aan beleeft. Maar goed. Ieder zijn ding… Maar zou het waarderen als je mij en mijn volgers met rust laat. Bedankt in ieder geval.”

“Stuur me 500 euro en ik laat je met rust”, schrijft de oplichter vervolgens weer. “Zeker. Geef me je adres, dan kom ik het (brengen?)”

Geschrokken volgers van de volkszanger staan pal achter hem. “Bah, zieke geest hebben sommigen”, schrijft iemand. “Wat een nare mensen lopen er rond. Ik ga wel even mee dat ‘geld brengen’…” zegt een ander.