BINNENKIJKEN in de unieke, 34 meter hoge, Hamtoren die Bløf-gitarist Bas Kennis heeft gekocht voor €1.6 miljoen

0
Bløf-gitarist en toetsenman Bas Kennis heeft wel een heel bijzonder ‘huis’ gekocht! De in Vlissingen geboren muzikant betaalde 1.6 miljoen euro voor de zes verdiepingen tellende, 34 meter hoge, Vleutense Hamtoren die iedereen die met de trein tussen Utrecht en Gouda reist kent als de grote ‘fallus in het landschap.

Onduidelijk is wat de gitarist/toetsenist van Bløf gaat doen met zijn nieuw verworven, bijzondere, object, maar volgens verkoper Jacintha Batenburg, die er 26 jaar woonde, is ‘haar’ toren in goede handen bij de gitarist.


In het AD zegt zij: “We zijn goede vrienden geworden, en dat is zo gegroeid tijdens het maandenlange verkoopproces dat we met elkaar hebben doorlopen. Ik weet op grond van de ervaringen die ik daar heb opgedaan zéker, dat de Hamtoren een eigenaar krijgt die er met liefde en passie voor zal zorgen.”

De Hamtoren is 150 jaar in eigendom geweest van de familie van Jacintha’s voormalige echtgenoot, de Royaards.
De toren kwam in 2014 in de verkoop voor bijna 2.5 miljoen euro. Maar dit jaar zakte de prijs in een klap fors naar € 1.750.000,-. De Bløf-gitarist kreeg het unieke object uiteindelijk in handen voor €1.600.000.


Op de begane grond zijn slaapkamers, op eerste verdieping van de toren is nu de woonkamer. De tweede verdieping is nu ingericht als werkruimte. Op de derde is een slaapkamer, net als op de vierde. De vijfde verdieping is ingericht als atelierruimte en de zesde verdieping – met prachtig uitzicht over de stad Utrecht, Leidsche Rijn en de polders ten westen daarvan, is een loungeruimte mét open haard.