BINNENKIJKEN bij door CORONA getroffen ARIE BOOMSMA die nu thuis sport in zijn woonboerderij van 2.2. miljoen

0
De door corona gevelde Arie Boomsma heeft van de nood een deugd gemaakt. Hij sport nu in zijn woonboerderij van 2.2. miljoen die hij vorig jaar kocht.

‘Ik testte afgelopen vrijdag positief’, meldt Arie op het social media-platform. Hij is niet teleurgesteld dat hij, die zoveel sport, toch corona heeft.  ‘Ik roep nu al meer dan anderhalf jaar dat een goede gezondheid je belangrijkste schild is tegen zo’n virus. Dat je nog steeds ziek kunt worden, maar dat de kans op een ernstig ziekteverloop veel kleiner is. Zoals het dat over het algemeen ook is na een vaccinatie’, schijft hij.


Arie , die van de daken schreeuwt dat in het beleid van de overheid geen oog is voor gezondheid’, deelt een aantal filmpjes met fitnessoefeningen waarvan hij zegt dat de oefeningen je gezondheid een boost kan geven . Wel zegt hij ook nog even dat hij tegen de mogelijke 2G-maatregelen van de overheid is. ‘Ik vertrouw op de wetenschap, ben heel blij dat we vaccins hebben tegen ziektes waaraan we vroeger stierven (…) En tegelijkertijd ben ik tegen de dwang in het beleid van onze overheid, tegen het voornemen van een 2G-structuur.’

Arie zelf doet zijn oefeningen in zijn meer dan twee miljoen euro kostende boerderij in Abcoude, onder de rook van Amsterdam. De boerderij van Arie, 2.2 miljoen euro, beschikt overigens over maar liefst bijna vijfhonderd vierkante meter aan woonruimte. Dat is wel  inclusief gastenverblijf. Een ideaal huisje voor Aries’ ouders, die vaak op de kinderen passen.


De boerderij van Boomsma is het n 2004 smaakvol gerenoveerde Rijksmonument ‘Vredelust’ uit 1784 wordt en omzoomd door uitgestrekte weilanden en grenst aan het riviertje ’t Gein. Op het erf bevindt zich de woonboerderij en deze wordt geflankeerd door een nieuwgebouwde schuur met een luxe gastenverblijf en een bijgebouw (stal).

De  woonkeuken heeft aan 2 kanten vrij uitzicht over de weilanden. De handgemaakte eiken keuken is voorzien van een hardstenen blad en heeft diverse inbouw-apparatuur, waaronder een luxe en fraai 5-pits Lacanche fornuis met 2 ovens, grill en coup-de-feu-plaat. De vloer is voorzien van hardsteen en heeft vloerverwarming. Het ruime eetgedeelte met brede eikenhouten vloerdelen heeft een mooie Finse speksteenkachel.

Vanuit de keuken zijn de twee opkamers in het voorhuis bereikbaar. Beide kunnen goed als slaapkamer gebruikt worden. De grote woonkamer van 96 m2 met brede eikenhouten vloerdelen bevindt zich in de voormalige deel. Opvallend is de hoogte van 6 meter, de zichtbare sporenkap, oude binten en een Finse speksteenkachel. De oude stalramen zorgen voor veel comfort en gezelligheid.

Boven een ruime overloop op de verdiepingsvloer met aan de rechterzijde een royale slaapkamer, gelegen boven de deel. De sfeervolle sporenkap geeft deze kamer met een vloer van eikenhouten delen een intieme sfeer. Aan de linkerzijde van de overloop bevindt zich een waskamer met ruimte voor kasten en een slaapkamer met afgesloten walk-in-closet.

De ruime badkamer is voorzien van een bad, separate douche, dubbele wastafel, hangend toilet en vloerverwarming. Ernaast bevindt zich de masterbedroom over de gehele breedte van het voorhuis, de nok van 4 meter in het zicht en een originele houten vloer en dakkapel.