Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Fitnessgoeroe ARIE BOOMSMA betaalde 2.2. miljoen voor zijn woonboerderij en wil dus geen windmolens voor zijn deur

0
Meer dan twee miljoen euro telde fitnessgoeroe Arie Boomsma (46) neer  voor zijn een boerderij in Abcoude, onder de rook van Amsterdam. Maar er windmolens omen op het grondgebied van zijn dorp Abcoude gaat de Boomsma, die zich afficheert als  groen en progressief actie voeren om dat te voorkomen.  En u kunt Arie helpen!

Boomsma is, om het zachtjes te zeggen, niet blij met de plannen voor het plaatsen van windmolens in de natuur rondom Abcoude, waar naast Boomsma ook Peter van der Vorst en Najib Amhali miljoenenpandjes bewonen.

Op Instagram vraagt Arie zijn bijna 160.000 volgens om een petitie te tekenen tegen de gemeentelijke windmolen plannen.  Arie vindt het maar ‘echt wel heel moeilijk uit te leggen’ dat er 240 meter hoge windmolens worden geplaatst in een dorp waar de dorpskerk 54 meter hoog is.

Boomsma poëtisch op zijn Instagram: “Geef mij maar het Gein, zei Nescio toen hij zijn collega Belcampo vertelde over een reis naar de Ganges in India. Het Gein, genoemd naar de kleine rivier die er doorheen stroomt, is een bijzonder natuurgebied op fietsafstand van Amsterdam. We zijn er in februari komen wonen. Hartelijke buren, een mix van boeren, nieuwkomers en bewoners die er al hun hele leven wonen. Als onze hond alleen op avontuur gaat, houden ze haar voor ons vast. Ze helpen met de sloten en andere zaken waar je verstand van het land voor moet hebben. We voelen ons welkom, zeggen voortdurend tegen elkaar dat we zo blij zijn hier te wonen. Vrienden verbaast het landelijke groen, zo dichtbij de stad. Alsof je een oase binnen fietst.”

En al dat moois dreigt dus verstoord te worden door windmolens…

“In afgelopen maanden trekken de buren samen op tegen plannen van de gemeente om windturbines in dit natuurgebied te zetten. Die hele grote, tot wel 240 meter hoog. Dat is zo’n 100m hoger dan het hoogste gebouw van Amsterdam. De monumentale molens langs het water lijken ernaast op speelgoedmolentjes. Ik denk steeds aan Don Quichot als ik de moedige pogingen van onze buren zie om de plaatsing van die windturbines tegen te houden, vechtend tegen een lokale politiek die vooral in ‘lange halen snel thuis’ lijkt te denken en geen oog heeft voor de natuur, de natuurmonumenten, en de steeds vaker genoemde gevolgen voor de gezondheid van mensen die in de buurt van zo’n turbine wonen.”


Voor Arie is er nog wel een sprankje hoop sinds afgelopen week. “De uitspraak van minister @kajsaollongren afgelopen week gaf hoop; windmolens zoveel mogelijk op zee, in de toekomst.
Nu hopen dat lokale overheden in gaan zien dat je een natuurgebied niet moet industrialiseren of opofferen om milieudoelstellingen te halen. En ze nooit in een woonomgeving moet zetten. Bij plaatsing wordt ironisch genoeg wél rekening gehouden met de vliegroutes van Schiphol.”

En dan roept groene Arie zijn volgens op hem te steunen. “Mocht je het Gein wel eens bezoeken, of sowieso een natuurliefhebber zijn, dan kun je de petitie tekenen via de link in mijn stories. Daarin vragen we de gemeente het gebied uit te sluiten voor plaatsing. Dank, toch ook een beetje namens de buren en andere bewoners van Abcoude, Driemond en Baambrugge.”

De boerderij van Arie, 2.2 miljoen euro, beschikt overigens over maar liefst bijna vijfhonderd vierkante meter aan woonruimte. Dat is wel  inclusief gastenverblijf. Een ideaal huisje voor Aries’ ouders, die vaak op de kinderen passen.

De boerderij is in 2004 smaakvol gerenoveerde Rijksmonument ‘Vredelust’ uit 1784 wordt en omzoomd door uitgestrekte weilanden en grenst aan het riviertje ‘t Gein. Op het erf bevindt zich de woonboerderij en deze wordt geflankeerd door een nieuwgebouwde schuur met een luxe gastenverblijf en een bijgebouw (stal).

De geweldige woonkeuken heeft aan 2 kanten vrij uitzicht over de weilanden. De handgemaakte eiken keuken is voorzien van een hardstenen blad en heeft diverse inbouw-apparatuur, waaronder een luxe en fraai 5-pits Lacanche fornuis met 2 ovens, grill en coup-de-feu-plaat. De vloer is voorzien van hardsteen en heeft vloerverwarming. Het ruime eetgedeelte met brede eikenhouten vloerdelen heeft een mooie Finse speksteenkachel.

Vanuit de keuken zijn de twee opkamers in het voorhuis bereikbaar. Beide kunnen goed als slaapkamer gebruikt worden. De grote woonkamer van 96 m2 met brede eikenhouten vloerdelen bevindt zich in de voormalige deel. Opvallend is de hoogte van 6 meter, de zichtbare sporenkap, oude binten en een Finse speksteenkachel. De oude stalramen zorgen voor veel comfort en gezelligheid.

Boven een ruime overloop op de verdiepingsvloer met aan de rechterzijde een royale slaapkamer, gelegen boven de deel. De sfeervolle sporenkap geeft deze kamer met een vloer van eikenhouten delen een intieme sfeer. Aan de linkerzijde van de overloop bevindt zich een waskamer met ruimte voor kasten en een slaapkamer met afgesloten walk-in-closet.

De ruime badkamer is voorzien van een bad, separate douche, dubbele wastafel, hangend toilet en vloerverwarming. Ernaast bevindt zich de masterbedroom over de gehele breedte van het voorhuis, de nok van 4 meter in het zicht en een originele houten vloer en dakkapel.

Kortom: bij al dat moois past natuurlijk geen windmolen. Dat begrijpt u toch?

 

Deals geselecteerd uit het aanbod van: Vakantiediscounter - Tui - D-Reizen - Corendon - Sunweb - Prijsvrij - Suntip - Stip Reizen & Cruises Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();