BINNENKIJKEN – Verjaagt gemeente Meilandjes uit hun woonboerderij in Gelders Hengelo?

0
Verjaagt de gemeente Bronckhorst de Meilandjes uit hun woonboerderij in Gelders Hengelo? volgens Martien Meiland is er namelijk een probleem is met de vergunningen van de woning die zou maken dat er misschien weer verhuisd moet worden. Het heeft het er schijn van dat de Meilandjes de regels overtreden met het apart bewonen van verschillende delen van de boerderij. Martien woont sindsdien in de grote boerderij, zijn vrouw Erica woont in het kleinere deel ernaast. Toen de Meilandjes het pand kochten waren de grote en de kleinere ruimte een woonruimte. De splitsing in twee woondelen lijkt vergunning plichtig.

Heel Nederland heeft kunnen zien hoe drie maanden geleden de familie Meiland hun intrek nam in de riante boerderij in Hengelo, maar of de familie daar nog lang zal wonen is nog maar de vraag, want er is een probleem met de woonvergunning, zo vertelde Martien Meiland in Linda’s Zomerweek. Het zou dan ook heel goed mogelijk zijn dat de Meilandjes binnen niet al te lange tijd weer op straat staan en misschien wel moeten terug verhuizen naar hun Franse chateau dat nog altijd in de verkoop staat.


Martien Meiland: “Ja, dat vind ik wel heel erg, hoor. Ik had net mijn living klaar, ik heb net het prachtige tijgerbehang er op zitten. Maar ja, dan krijg je brieven van de gemeente. Van de gemeente Bronckhorst: het bestemmingsplan schijnt niet goed te zijn bij ons. Ik woon in de grote boerderij, dan heb je een corridor en dan de kleine boerderij daar aan vast, daar woont Erica. Nou toen wij dat kochten was er een prachtige keuken met een zwarte AGA-cooker, een volledige badkamer met een ovaal bad, een sauna d’r in en nou krijgen we brieven, dat wij er waarschijnlijk helemaal niet mogen wonen”, legde hij uit.

Martien gaat niet bij de pakken neer zitten. “Je moet toch door Linda. Ik bedoel, je kunt wel gaan zitten janken, maar daar schiet je niks mee op. Ik vind dit jammer. Wij hadden heel veel plannen voor het voorjaar. Er is zo’n zandvlakte voor paarden, om dat dan leuk als een tuin te maken, met een fontein, had ik helemaal zin in. Maar ja, ik ga nu natuurlijk niet zoveel duizend euro weggooien als ik niet zeker weet dat ik kan blijven.”


De gemeente Bronckhorst laat aan het AD weten niet op de situatie in te kunnen gaan ‘vanwege de privacy van de bewoners’. Maar Martien heeft de kwestie wel ‘correct verwoord’, aldus een gemeentewoordvoerder. Zij geeft ook aan dat de gemeente in gesprek is met de familie. Doel daarvan: “Samen kijken hoe zij kunnen voldoen aan het geldende bestemmingsplan en de Woonvisie van onze gemeente,” zegt de woordvoerder tegen de krant.

De voormalig kasteelheer vertelde zondag ook over zijn coming-out twintig jaar geleden. Die coming-out vond plaats na een vakantie in de Israëlische badplaats Eilat waar Martien aan de bar genietend van een wijntje werd aangesproken door een man die volgens de SBS6-ster erg op de Franse oud-voetballer Zinedine Zidane leek. “Binnen vijf minuten pakte hij mij. Zoenen en zo. En op hetzelfde moment zag ik mijn hele leven instorten. Dat heb ik nog nooit gevoeld van binnen.”

Twee dagen later, terug in Nederland, was hij nog altijd van van slag. Ook omdat hij het zijn vrouw Erica moest opbiechten. “Ik moest de eerste dagen ook overgeven, enzo. Het heeft twee dagen geduurd. Ik was zo van slag. Ik heb gezegd: het is een hij. Toen was het één grote tranenbende bij ons in de keuken.”

Martien noemt zijn coming-out dan ook een vreselijke periode. “Ik ben ook naar de dokter gedaan en heb gevraagd: ‘Heb je geen hormonen voor mij? Zodat ik weer terug verander?’ We waren zo gelukkig met z’n tweeën.” Zijn coming-out voelde voor hem dan ook niet als een bevrijding.

Martien heeft twee dochters met Erica: Maxime en Montana.