BINNENKIJKEN – Sander Schimmelpenninck, die prinses Alexia ‘de lekkerste van de drie noemde, koopt voor 760.000 Amsterdams grachtenappartement

0
Voormalig Quote-hoofdredacteur, Opl-presentator en de man die prinses Alexia ‘de lekkerste van de drie’ noemde, Sander Schimmelpenninck heeft voor 760.000 euro een appartement op een van de Amsterdamse grachten gekocht. Sander nam niet de moeite om zelf bij de notaris langs te gaan om de koopakte te tekenen, want hij vierde, tegen alle adviezen in, vakantie op Curaçao.

Regels zijn aan Sander Schimmelpenninck niet echt besteed. Zo reisde hij de afgelopen coronatijd verschillende keren naar Zweden om zijn vriendin Lotta Klemming, die in Göteborg woont, te bezoeken. De voormalig Quote-hoofdredacteur, Opl-presentator en huidig podcastondernemer vond het ook niet nodig zelf de koopakte te tekenen van appartement dat hij voor 760.000 euro kocht in de hoofdstad. Dat liet hij over aan een vriendin, want zelf had hij het druk met vakantievieren op zonnig Curaçao.


Het betreft een appartement van 107m2 met een slaapkamer op de tweede verdieping met een houten vloer, een balkenplafond en een opvallend knalrood gelakt keukenblok. In het souterrain is er een gemeenschappelijke fietsenberging.

Sander Schimmelpenninck (36) kreeg het in de zomer 2020 zwaar te verduren nadat hij in ‘De Zelfspodcast’ prinses Alexia (15) ‘de lekkerste’ van de drie prinsesjes noemde. Voordat Sander met zijn opmerking over Alexia kwam beledigde hij en zijn podcast-collega Jaap Reesema Yolanthe Cabau. De twee kregen bakken met kritiek over zich heen, omdat ze haar onder andere ‘aftrekmateriaal’ hadden genoemd.


“Wat heel belangrijk is bij een podcast is dat je moet begrijpen dat het de authenticiteit van het medium is. Wij praten echt zoals twee vrienden met elkaar praten”, vertelde Sander vorig jaar in Beau.

Met terugwerkende kracht zou Sander de situatie echter toch wat anders aan hebben gepakt. “We zouden het er nu uit hebben gehaald. We luisteren inmiddels met een team van vijf mensen die uitzendingen. Dat Alexia-verhaal is daar doorheen gekomen. Dat vond niemand erg en de 200.000 luisteraars die die week hebben geluisterd ook niet, totdat bepaalde mensen daarover begonnen te zeuren.”