Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Ronald en Bartina Koeman laten Nederland definitief achter zich: Naardens villa te koop voor 2.650.000 euro

0
Het hing in de lucht, maar nu is de kogel definitief door de kerk. Ronald en zijn vrouw Bartina laten Nederland definitief achter zich. Hun oude dag beleven ze in Spanje. De Naardens villa van het echtpaar staat dan ook in de verkoop voor 2.650.000 euro.

Ronald en Bartina kochten de villa in augustus 2015 voor een bedrag van 2.150.956 euro. dat maakt dat ze bijna een half miljoen winst maken als de gevraagde prijs betaald wordt. Z

Ze trouwden op 27 december 1985 en 35 jaar en ruim drie maanden later heeft de liefde tussen Ronald en Bartina Koeman nog aan niets ingeboet. Ze zijn in de stad van hun dromen, Barcelona, gearriveerd op het eindstation van hun leven. En dat betekent iedere dag genieten. Van het leven in de hoofdstad van Catalonië en vooral van elkaar. Zelf van een terrasje pakken maken ze een liefdesmoment.

Het is genieten voor Ronald en Bartina Koeman in Barcelona de stad waar hij in 1989 voor het eerst samen met Bartina ging wonen en hij van de ene op de andere dag een legende werd door op 20 mei 1992 in de 111ste minuut van de Europa Cup 1-finale tegen Sampdoria een vrije trap binnen te schieten en daarmee de Catalanen, met Johan Cruyff als coach, hun allereerste grote Europese prijs te bezorgen. Een schot waarmee Koeman zichzelf ook in de geschiedenisboeken van de club schoot.

Net geen twintig jaar later werd Koeman gevraagd om coach van Barcelona te worden. Voor hem de grote droom die uitkwam, maar ook voor Bartina. Samen besloten ze drie jaar geleden al dat de toekomst in Barcelona lag en daar had zijn eventueel trainerschap bij de plaatselijke FC weinig mee te maken. Hij wilde graag terug, maar zei ook. “Vergis je niet in haar verlangen om terug te keren naar Barcelona. Ze zat bij wijze van spreken eerder in de auto dan ik. Mede daarom besloten we ons huis in Portugal van de hand te doen en dit appartement hier te kopen. We willen hier ook blijven.”

De kans dat ze in de toekomst nog uit Barcelona vertrekken is dan ook minimaal. “Je weet niets zeker, maar ik zie me hierna niet verhuizen naar Italië of weer naar Engeland. Ik hoop hier drie à vier jaar te blijven en dan is het wel mooi geweest, dan ben ik zestig,” zei Koeman recent nog. Wat hij dan ging doen als hij gewen trainer meer zou zijn? “Ja, golfen. Op een gegeven moment moet je ook afstand nemen.”


Steeds vaker geven de Koemannetjes ook een kijkje in hun (privé)leven in Barcelona. In de Videoland docuserie ‘Força Koeman’ is te zien hoe Ronald en Bartina Koeman met de stress in Barcelona omgaan. Met haar man op de bank bij de Catalaanse topclub ziet Bartina geen wedstrijd. Ze vindt het gewoon te spannend. “Je wil zo graag dat het goed gaat. Het is een soort spanningsveld dat je wegloopt bij ons. Het doet pijn in je hart, ik ben een hele gevoelige vrouw, ik heb daar last van.”

Maar zeker in het eerste half jaar bij Barcelona, als de resultaten tegen vallen, is Bartina wel Ronalds steunpilaar. “Ik wacht hem thuis op met een rood wijntje en een lekker kaasje. Hij kijkt dan wat beelden terug en als hij vrij is, wat hij zelden is, gaat hij de dag erna golfen. Dan is hij het kwijt. Schelden en tieren doet hij nooit,” vertelt ze in ‘Força Koeman’.

In de docuserie ‘wordt duidelijk dat het gezin Koeman heel erg hecht is en dat ze elkaar onvoorwaardelijk steunen. Volgens Bartina is dat zo gegroeid en is ze gewoon het gelukkigst als ze haar kinderen en kleinkinderen om zich heen heeft. Zonen Tim en Ronald Jr. en dochter Debbie komen wanneer dat ook maar kan naar Barcelona om opa en oma te laten genieten van hun kroost.

Ook als trainer lijkt Ronald Koeman met vlag en wimpel te gaan slagen bij Barcelona. Na de moeilijke start zien de spelers van Barcelona Ronald Koeman inmiddels graag aanblijven als trainer. De ‘zwaargewichten’ in de ploeg, waaronder Lionell Messi en natuurlijk Frenkie de Jong en de Amerikaans/Nederlander Sergiño Dest hebben vorige week de nieuwe voorzitter Joan Laporta laten weten dat ze ook het nieuwe seizoen willen ingaan met Koeman op de bank. Een mooier verjaardagscadeau kon Koeman, die 21 maart zijn 58ste verjaardag vierde met een klinkende 1-6 overwinning op Real Sociedad, zich niet wensen. “Het best mogelijke cadeau”, erkende de Koeman na afloop. En dat terwijl eind 2020 had niemand verwacht dat Barcelona in staat zou zijn om toch nog een serieuze kanshebber voor de landstitel te zijn, maar inmiddels is de dubbel, het landkampioenschap en het winnen van de beker, nog een reële optie.

bron: weekblad Prive/Quote

Deals geselecteerd uit het aanbod van: Vakantiediscounter - Tui - D-Reizen - Corendon - Sunweb - Prijsvrij - Suntip - Stip Reizen & Cruises Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();