BINNENKIJKEN – Prinses Mabel met dochters Luana (15) en Zaria (14) al maanden gevangen in haar Loosdrechtse ‘sloopvilla’

0
Zit prinses Mabel met dochters Luana (15) en Zaria (14) nu al een half jaar gevangen in haar villa in Breukeleveen of heeft zij Londen definitief verruilt voor een toekomst in Nederland?

Het coronavirus maakt dat prinses Mabel met dochters al een half jaar gevangen zit in de villa in Breukeleveen die zij twee jaar geleden kocht voor 1.6 miljoen euro? Het geplande tripje dat zij vlak voor de lockdown maakte met Luana (15) en Zaria (14) duurt in ieder geval veel langer de weduwe van prins Friso, hij overleed in 2013 aan de gevolgen van een ski-ongeluk, gepland had.


“Johan Cruijff heeft gelijk: ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’. Het zilveren randje van ons tijdelijke Covid19-verblijf in Nederland is dat ik al wekenlang prachtige Nederlandse tulpen krijg.’ Dat schreef prinses Mabel in mei bij een foto van een bos gele tulpen op haar Instagram-account.

Het lijkt nooit Mabels bedoeling te zijn geweest om voor zo lange tijd haar Londense woning aan de Theems in de wijk Hammersmith te verlaten, maar nu zij met de kinderen al bijna een half jaar in ons land bivakkeert doen er verhalen de ronde dat Mabel zich nu weleens voorgoed in ons land zou vestigen.


De woning in Breukeleveen, gekocht als vakantievilla, zou dan haar vaste adres worden. Probleem is wel dat het Mabels oorspronkelijke plan was de de huidige villa met de grond gelijk te laten maken om op die plek een nieuw droomhuis te bouwen. Dat kan ook, want de vergunningen voor de sloop en de nieuwbouw zijn al verleend. Maar als zij met haar kroost in de villa verblijft is slopen natuurlijk geen optie.

De maakt de kans groot dat Mabel, al is het misschien maar voor een jaar waarin de nieuwe villa gebouwd zou kunnen worden.  binnenkort weer naar het Verenigd Koninkrijk vertrekt waar de scholen van Luana en Zaria in september de deuren heropenen.

Een terugkeer nu naar Londen zou wel betekenen dat het gezin in thuisquarantaine van 14 dagen moet. Het Verenigd Koninkrijk heeft namelijk per 15 augustus opnieuw reisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. Alleen aantoonbaar noodzakelijk (weg)verkeer wordt toegelaten en dan geldt er dus een strikte thuisquarantaine van 14 dagen bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk.

Prinses Mabel van Oranje is overigens met voorsprong de rijkste prinses van Europa. En als het om rijkdom gaat laat zij ook bijna alle Europese vorsten achter zich. De kans is zelfs groot dat Mabel zich heel binnenkort miljardair mag noemen en dan met voorsprong de rijkste Oranje ooit is. En dat allemaal dankzij wijlen prins Friso, die zijn vrouw een ‘aandelenpakketje’ Ayden naliet bij zijn dood.

Mabel is ook rijker dan bijna welke Europese vorst. Zo heeft koning Filip van België een geschat netto vermogen van ‘slechts’ 10,8 miljoen euro, koning Felipe VI van Spanje moet het doen met een netto vermogen 16,7 miljoen euro., Koning Harald V van Noorwegen (netto  vermogen: 25 miljoen euro), koningin Margrethe II van Denemarken (geschat netto vermogen: 33,4 miljoen euro), koning Carl XVI Gustaf van Zweden (geschat netto vermogen: 58,4 miljoen euro),  Koningin Elizabeth II van England (geschat netto vermogen: 418 tot 500 miljoen euro) komen ook niet in de buurt van Mabel.Prins Albert II van Monaco goed voor 830 miljoen euro is zo ongeveer even rijk als de weduwe van Johan Friso. Slechts de vorsten Groothertog Henri van Luxemburg met een netto  vermogen van 3,3 miljard euro en prins Hans Adam II van Liechtenstein met een netto vermogen: 4,1 miljard euro zijn beduidend rijker dan Mabel van Oranje, die dankzij de aandelen Ayden met stip nu ook veruit de rijkste Oranje is.

Prinses Beatrix bijvoorbeeld heeft slechts een netto vermogen dat ligt tussen de 167 en 250 miljoen euro en daarmee is zij de rijkste van de familie. Het privévermogen van het koningshuis, alle Oranjes tezamen,  wordt door Quote geschat op 950 miljoen euro. En dat is maar een ‘fractie’ meer dan de minimaal 800 miljoen waar Mabel op papier goed voor is.