BINNENKIJKEN – Prins Albert van Monaco koopt huis waar moeder Grace Kelly opgroeide

0
Prins Albert van Monaco heeft een huis in het Amerikaanse Philadelphia, waar zijn moeder prinses Grace, geboren als Grace Kelly, als kind woonde gekocht. Grace Kelly werd in het dit huis ook ten huwelijk gevraagd door Prins Rainier.

Het huis, dat zes slaapkamers telt, kwam deze zomer op de markt voor een miljoen dollar (ruim 910.000 euro). Het was Kelly’s vader, Olympisch atleet John B. Kelly, die het huis in 1935 bouwde. De woning, nu gekocht door prins Albert voor 775.000 dollar (ruim 705.000 euro), was tot 1974 in bezit van de familie Kelly en werd toen gekocht door dierenactiviste Marjorie Bamont. In 2013 kwamen Bamont en het huis in het nieuws toen de politie er een dode en veertien verwaarloosde katten weghaalden. Het huis was toen al deplorabele staat.


“Het voelt goed. Dit huis was heel mooi en betekende veel voor mijn familie. Ik ben blij dat ik dit huis heb kunnen redden,” vertelde prins van het vorstendom Monaco aan het Amerikaanse People. Albert heeft ook al zo zijn ideeën wat hij met het huis gaat doen. “We denken eraan het deels in te richten als museum en een deel te gebruiken als kantoorruimte voor onze stichting.”

De prins heeft overigens warme herinneringen aan het huis dat hij meerdere malen bezocht. “Ik was een jaar of vijf en mijn oma bracht me naar een van de slaapkamers boven. Ik heb daar alleen naar de passerende auto’s zitten kijken.”


Albert wil dan ook zijn twee kinderen Jacques en Gabriella mee nemen naar het huis van wijlen oma Gracia in Philadelphia. “Dat wordt wel volgend jaar. Het huis moet opgeknapt worden, daarna plannen we een soort opening.”

Share.