BINNENKIJKEN – Oranjegek Vlemmix verkoopt villa met zwembad en kroeg en koopt KERK

0
Een villa mooier dan die van Marco Borsato tetterde Oranjegek Johan Vlemmix vier jaar geleden bij de aankoop van zijn Eindhovense pand met zwembad en kroeg, maar die villa heeft hij nu van de hand gedaan om een kerk te kopen….

950.000 euro betaalde Vlemmix vier jaar geleden voor zijn Eindhovense villa. Hij zette hem twee jaar geleden weer te koop voor 1.450.000 miljoen euro. een winst van een half miljoen gloorde, maar daar bleef het ook bij, want de villa is nu verkocht voor  precies een miljoen.  Een minimale winst dus. Maar gelukkig is het pand dat Vlemmix nu gekocht heeft, een kerk, ook een stuk goedkoper. de vraag prijs voor de kerk was met 195.000 euro net geen twee ton.


De Rooms Katholieke Heilige Pauluskerk staat in de dorpskern van Landhorst, gemeente Sint Anthonis in het land van Cuijk. Gesitueerd tussen de dorpen Wanroij en Sint Anthonis in de provincie Noord- Brabant. De heilige Pauluskerk is gebouwd in 1968 en ontworpen door architect Th. Van den Acker. Het betreft een gebouw met een moderne uitstraling uit deze bouwtijd. Het gebouw heeft een kerkzaal met goede bruikbare nevenruimten.

Johan Vlemmix wil van de kerk in Landhorst 9712 inwoners) een tv- en radiostudio van maken. Vlemmix zocht studioruimte om zijn online zender Studio Vlemmix nieuw leven in te blazen. Hij zag de kerk in Landhorst te koop staan en was meteen verkocht. “Ik kwam ’m tegen en dacht: dit wil ik. Klaar. Twee ton voor een prachtige kerk met duizend meter grond. Da’s een koopje!,” vertelde hij aan De Geldelander.


In die krant vertelt Vlemmix ook dat hij bewust zocht naar een leegstaande kerk. “Zo jammer dat er zoveel kerken gesloten worden. Daar heb ik wel een probleem mee. Op mijn achttiende wilde ik priester worden. Als je dan zo’n kerk kunt kopen, is dat alleen maar goed.”

Het is de tweede poging van Vlemmix om met zijn Studio Vlemmix een soort van tv-zender op internet te beginnen. In 2008 was er een eerste poging. “Waren we te vroeg, zo rond 2008 was dat nog niet zo groot. We hadden een té professionele aanpak voor die tijd. Voor duizenden euro’s aan data werd er weg geslurpt. Maar de apparatuur hebben we nog. Die is tien jaar oud, maar weinig gebruikt. En perfect voor internet.” Als het goed is zijn vanaf komende zomer zullen de eerste uitzendingen te zien zijn vanuit Landhorst.

Vlemmix zal overigens nog wel wat moeten ‘verspijkeren’aan zijn kerk.  De klokkentoren behoeft aandacht en is in een mindere conditie. en op het dak liggen asbesthoudende golfplaten die voor 2028 gesaneerd moeten zijn.

De villa van Vlemmix die hij verkocht heeft voor een miljoen euro.

En dan nu over naar zijn oude huis/bedrijfsruimte