BINNENKIJKEN – Reinout Oerlemans verkoopt Amsterdams pied-à-terre voor €3.050.000 (en moet nu in een hotel slapen als hij in Nederland is)

0
Het wordt behelpen voor Reinout Oerlemans en zijn gezin als ze vanuit Los Angeles, waar ze wonen, naar Nederland komen. Tot nu toe nam het gezin van Reinout dan haar intrek in de Amsterdamse woning die hij eind 2009 kocht voor 2.6 miljoen, maar Reinout heeft dat optrekje nu met een leuke winst van bijna een half miljoen verkocht dus zal er in een hotel gelogeerd moeten worden.

Begin 2019 koopt Reinout Oerlemans voor 2.6 miljoen een pand in Amsterdam tegenover de artiesteningang van het Concertgebouw. Reinout had toen nog plannen om zijn pied-à-terre te verbouwen. Er zou een terras komen en een lift. Maar die plannen zijn van de baan, want Oerlemans heeft het pand verkocht. en daarbij ook nog een leuke winst gescoord, want de woning wisselde van eigenaar voor 3.050.000 euro. Net geen half miljoen winst dus.


Voor dat geld krijgt de koper een woonoppervlakte, verdeeld over 4 woonlagen, van 355 vierkante meter met in totaal elf kamers, waaronder vijf slaapkamers. er zijn drie badkamers.

Het karakteristieke pand werd in 1894 gebouwd als woonhuis en het ontwerp wordt toegeschreven aan Van Gendt (ook de architect van het tegnover het huis gelegen Concertgebouw. De entree, de overloop en de kamers op de eerste verdieping hebben nog steeds hun originele muur- en plafondschilderingen.


Het heeft een woonkamer, een eetkamer en een keuken op de eerste verdieping en slaapkamers en een badkamer op de begane grond met uitzicht op de tuin met haar 60-jaar oude bomen. De tweede verdieping wordt gebruikt als werkruimte en in de kapverdieping zit een ruim appartement.