BINNENKIJKEN – Naar Engeland vertrekkende oud international Jaap Stam zet stadsvilla in Zwolle te koop

0
Oud-international Jaap Stam vertrekt uit Nederland. Zijn monumentale herenhuis in de binnenstad van Zwolle staat voor € 1.250.000 te koop. Stam gaat aan de slag in Engeland waar hij de komende twee jaar hoofdcoach van Reading FC wordt.


Jaap Stam speelde was in Nederland actief voor FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II, PSV en Ajax en daarbuiten voor Manchester United, Lazio en AC Milan. Hij won onder meer de Champions League, de Wereldbeker, vier landstitels en vier nationale bekers. Stam speelde tussen 1996 en 2004 67 wedstrijden in het Nederlands elftal en was actief op het EK 1996, WK 1998, EK 2000 en EK 2004. Nu gaat Stam gaat aan de slag in Engeland waar hij de komende twee jaar hoofdcoach van Reading FC wordt.

De stadsvilla van Stam in Zwolle is een rijksmonument en is in 2012 nagenoeg geheel gerestaureerd. Het herenhuis in wordt door Stam te kop gezet voor 1.250.000.


Stam kocht het huis in de Koestraat in 2012. Het oorspronkelijke bouwjaar van de woning in Zwolle 1560. Het bevindt zich nabij de Sassenpoort en grenst aan het stadspark. Er zijn maar liefst 13 kamers in het huis met een woonoppervlak van 405 m2.

Op de begane grond is een entree met monumentale gang en hal, studeerkamer met kasten, schitterend trappenhuis met daglicht via vide, toilet, garderobe, kamer en suite met zandstenen schouw met houtkachel, vaste servies en boekenkasten, hoge gestucadoorde plafonds met ornamenten; woonkeuken met eetkamer met halfronde serre en moderne smaakvolle keukeninrichting met natuurstenen vloer, Siematic inrichting en duurzame apparatuur, zoals 6 pits Boretti fornuis met schouw; koel- en vrieskast, wijnkoeler, oven, magnetron, vaatwasser, spoeleiland en veel kastruimte; ingang naar zonnige tuin met terras en loggia.


De 1e verdieping bereik je via een trap met bordes en toegang tot slaapkamer, thans in gebruik als was- en strijkkamer met ruimte voor was- en droogmachine; open vide met doorkijk naar 2e verdieping; lichte, monumentale gang met vaste kasten, ouderslaapkamer met kleedkamer, sfeervolle badkamer met douchestraat, toilet en dubbele wastafel in tijdloze kleurstelling en duurzaam sanitair, twee royale slaapkamers met toegang tot balkon; lichte badkamer met vrijstaand bad, douche en toilet en dubbele wastafel, vaste trap naar de 2e verdieping met vide. Daar zijn nog 2 ruime slaapkamers met vaste kasten en dakkapellen, badkamer met douche, toilet en dubbele wastafel in lichte kleurstelling, unieke hobbyzolder met speelruimte, separaat logeer/slaapkamer, stookruimte en berging.