BINNENKIJKEN – RENE FROGER: ‘Ik weet niet of ik onze villa nog wel wil verlaten’ (huis staat al bijna jaar in de verkoop)

0

(Beeld: Voorma-Walch)

Na 28 jaar te hebben gewoond in hun prachtige villa in Blaricum besloten René en Natasja Froger die afgelopen februari te verkopen. De villa ging in de stille verkoop, maar er daagde blijkbaar geen koper op die de gevraagde miljoenen wilde neertellen. In juli kreeg sterrenmakelaar Jacques E. Walch de opdracht de villa, die Froger zelf in 1994 kocht voor omgerekend 700.000 euro, in de vrije verkoop te verkopen. Maar inmiddels lijken de Frogertjes toch maar in de villa te blijven wonen.


Klik om binnen te kijken bij René en Natasja

Na eerst vele jaren te hebben gewoond in Amsterdam, besloten René en Natasja in 1994 te verhuizen naar Blaricum. Ze kochten de villa destijds voor omgerekend 700.000 euro, maar anno 2022 rusten er hypotheken op voor 4,6 miljoen euro. Het was altijd de villa waar het stel oud wilde worden, maar van dat voornemen zijn ze na 28 jaar afgestapt. “Natas en ik hebben fantastische jaren in dit huis gehad,” vertelde René begn dit jaar in weekblad Story. “Maar we vinden nu ook dat het tijd wordt om te verhuizen. Alle kinderen staan op eigen benen. De meeste tijd wonen we er nu met zijn tweetjes en het huis is heel groot. Te groot voor ons alleen. We hebben er de afgelopen tijd veel met elkaar over gesproken en het plan is om kleiner te gaan wonen.”


De zanger wist toen waar ze zouden gaan wonen als de villa verkocht zou zijn. “We gaan zeker niet terug naar Amsterdam. Hoeveel ik ook van deze stad houd, we voelen ons thuis in Blaricum”, legt René uit. Het stel wil in het centrum van Blaricum een huis laten bouwen. “En het centrum brengt toch levendigheid met zich mee. Het duurt nog even omdat we alles nog in gang moeten zetten, maar dit is toch wel wat we willen.”

Maar inmiddels lijken Rene en Natasje te twijfelen of zede verkoop wel door willen zetten. Zo zegt Rene in Story: Eerlijk gezegd weet ik het even niet meer, het is een beetje moeilijk,’ vertelt René (61) aan Story. ‘Ik heb er in elk geval geen haast mee. Op dit moment weet ik niet zeker meer of we nog gaan verhuizen. Wat dat betreft zitten Natas en ik helemaal op één lijn. Hier zitten achtentwintig jaar herinneringen, hè? Aanvankelijk ging het er Natasja vooral om dat we wat kleiner zouden gaan wonen. Maar van de week zaten we te praten en zeiden we tegen elkaar: Zo’n plek krijgen we nooit meer! Dit is voor ons misschien wel de mooiste stek op de wereld.’ Bovendien is er in hun huidige villa genoeg ruimte voor alle kinderen en kleinkinderen.”

De nog wel te koop staande villa heeft woonoppervlakte van 629m2. Er negen kamers over twee woonlagen. De villa heeft een dakterras aanwezig en de een tuin ontworpen door Rob Verlinden. Buiten een verwarmd zwembad en een tennisbaan. Binnen een sauna, een huisbioscoop en een gym. , ligt rondom de villa. Ook is er een overdekt en verwarmd terras te vinden. Op het perceel ligt Rene’s kantoorvilla en een tuinhuis met eigen keuken en openhaard.