BINNENKIJKEN – Hier, in Villa Cora, trouwt Sylvie Meis met haar Niclas

0
Villa Cora in Florance: het is de plek waar Sylvie ogenblikkelijk wist hier wil ik trouwen. En dat gaat vandaag, zaterdag, ook gebeuren als Meis (42) in het vijfsterrenhotel in Florence, met uitzicht over de glooiende Toscaanse heuvels, haar jawoord geeft aan liefde Niclas (41). Aan luxe ontbreekt het niet in Villa Cora met suites met marmeren badkamers en zware, fluwelen gordijnen, aangevuld met moderne invloeden. De gespiegelde balzaal  werd door de Australische modebijbel Harper’s Bazaar in al zijn barokke pracht al eens ‘net zo indrukwekkend’ genoemd als de andere toeristische parels die de stad Florence kent.

Morgen, zaterdag 19 september, gaat het echt gebeuren. De 42-jarige Meis en de 41-jarige Niclas Castello zouden eigenlijk in juni in het huwelijksbootje stappen, maar dit feest moest ook al worden uitgesteld wegens de coronacrisis. Dus werd een nieuwe datum gezocht en gevonden. ‘We hebben de bruiloft verplaatst naar eind september, dus deze dame gaat echt trouwen over twee maanden’, aldus Meis destijds, die er bij vertelde dat het plan voor de huwelijksdag verder hetzelfde is gebleven. ‘Wat ons geluk is geweest, is dat we een kleine, intieme bruiloft hadden gepland. Daardoor is het ons gelukt om alles te verzetten en de kamers voor onze gasten om te boeken.’ Dus verblijven de rond zeventig gasten in Villa Cora waar alle beschikbare 45 kamers door Meis werden  geboekt. .


Villa Cora mag met recht een bijzondere trouwlocatie worden genoemd. Of zoals Sylvie het verwoordt: “Ik werd helemaal verliefd op de locatie, een prachtig boetiekhotel met een fantastisch uitzicht over de stad. Zeer stijlvol en met een gespiegelde balzaal, zoals Versailles.” Misschien ook niet onbelangrijk voor Sylvie bij het maken voor haar keus: Het hotel is kleinschalig, goed af te sluiten van de buitenwereld en van alle luxe voorzien.

Villa Cora is een 19e-eeuws gebouw, dat in een park met een buitenzwembad ligt. Binnen veel marmer, fresco’s, schitterende spiegel en muurdecoraties. Er is wellnesscentrum met sauna, een Turks stoombad en een fitnessruimte. De gasten kunnen en mogen er ook massage of schoonheidsbehandelingen boeken tijdens de vierdaagse van Meis die afgelopen woensdag begon .De klasse van villa Cora blijkt ook uit de prijzen. De goedkoopste kamer kost 1326 euro per nacht, de huwelijkssuite 3186.


Meis huurde Sylvie Victoria Donkina, een van de bekendste weddingplanners van Italië, in om de luxe-bruiloft tot in de puntjes te organiseren. Om niets aan het toeval over te laten bezocht de eigenaresse van Victoria Carpe Diem Events zelf ook nog de huwelijkslocatie met Sylvie en Niclas om de puntjes op de i te zetten.

Dat de bruidsjurk die Sylvie morgen draagt van het Israëlische couturelabel Galia Lahav is heeft Sylvie zelf al begin dit jaar onthuld. “Ik ben in Tel Aviv waar al mijn bruidsjurk-dromen werkelijkheid worden. Het wordt een lichte jurk die velen zal verrassen,” schreef Sylvie op Instagram. Galia Lahav is als het om trouwjurken gaat geliefd onder de sterren. Zo droeg ook Beyoncé een jurk van zijn label.