Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – JAN DES BOUVRIES kocht het voor 3 ton, MONIQUE DES BOUVRIES verkoopt Laardense villa nu voor 10 miljoen

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Monique des Bouvrie (59) neemt afscheid van de Naardense villa waar ze ruim dertig jaar lief en leed heeft gedeeld met haar Jan, die in 2020 overleed. Monique des Bouvrie (59) is in een nieuwe fase terecht gekomen, heeft een nieuwe liefde en wil een frisse start maken, op een plek waar niet zoveel herinneringen zijn. De vraagprijs voor de villa die Des Bouvries ooit kocht voor 3 ton? Een ronde 10 miljoen!


Van 3 ton naar 10 miljoen. Zelfs na 37 jaar is het opmerkelijke waardestijging, maar volgens Monique des Bouvries verklaarbaar. “Toen Jan het 37 jaar geleden kocht, was het niets meer dan een heel klein zomerhuisje, ontworpen door Willem Leliman, die ook het Noord-Zuid Hollandsch Koffiehuis voor het Centraal Station in Amsterdam maakte. Bovendien praat je over een heel andere tijd, waarin de waarde van geld anders was dan nu. Ook hebben we er in de loop der jaren ruim 2 hectare grond bijgekocht. Dat weegt allemaal mee. Dit huis is altijd een ware testlocatie voor ons geweest. Wat we bij klanten realiseerden, probeerden we eerst hier uit. Met als eindresultaat het pand dat er nu staat,” vertelt ze in Panorama.

Dat Monique het huisverkoopt heeft ook alles te maken met het nieuw geluk dat zij gevonden heeft bij Otto Klein. ‘We hebben het heel gezellig. Afgelopen november hebben we elkaar ontmoet, toen hij als klant bij mij binnenkwam. Het klikte meteen,’  vertelde Monique tegen Story. De twee leerden elkaar in november kennen tijdens een zakelij ke afspraak. ‘Het klikte meteen’, aldus de 59-jarige Monique.


Otto Klein is actief in de modewereld. In 1998 richtte hij zijn eigen groothandel Collections op. ‘Met een mooie merkenmix valt Collections op in het modelandschap. Retailers uit het hele land komen naar onze showroom voor internationale en vooraanstaande damesmerken’, aldus Klein op het zakelijke platform LinkedIn.

Weggaan uit Naarden is een een grote stap voor Monique. “Het is een grote stap na dertig jaar lief en leed in het huis. Haar kinderen Jan en Bo groeiden er op en het is de plek waar Jan in de herfst van 2020 afscheid nam van al zijn geliefden. Een paar honderd meter verderop ligt hij begraven.’

Eerder vertelde Monique al dat het eerste jaar na Jans dood heftig is geweest. ‘Je maakt alles voor het eerst zonder hem mee. De verjaardagen, de feestdagen, bijzondere momenten in het bedrijf. Dat was moeilijk. Ik kan nu wel zeggen dat dat jaar achter de rug is en we in het tweede jaar zitten, maar er zijn natuurlijk nog steeds momenten dat het verdriet in alle hevigheid toeslaat.”

“En vaak gebeurt dat heel onverwacht. Door gesprekken die je voert, waardoor je wordt overvallen door emoties. Het gemis is dan weer zo sterk. En hoewel ik de energie van Jan nog elke dag om me heen voel, ga en kan ik nu wel verder met mijn leven.’

Zodra de verkoop rond is vertrekt Monique naar Amsterdam, zegt ze in Panorama. “Daar wil ik helemaal opnieuw met een pand beginnen. Iets wat ik naar eigen smaak kan verbouwen en inrichten. Net zoals de nieuwe bewoners van m’n huidige huis in Naarden dat ook kunnen. Ik heb daar totaal vrede mee. Het is dan aan hen om er mooie, nieuwe herinneringen te maken. Die van mij neem ik mee in gedachten. Net als de kinderen. Zij zijn hier opgegroeid en nemen dus afscheid van het ouderlijk huis.”