BINNENKIJKEN – Villa JAN DES BOUVRIES (met beslag van kinderen) 1.75 miljoen euro in prijs verlaagd

0

De oudste kinderen van Jan des Bouvrie, Nicole en Jean-Marc, mochten van de rechter beslag leggen op de villa van de interieurontwerper in Naarden omdat zij ontevreden zijn over de manier waarop de erfenis van hun vader wordt verdeeld. Blijkbaar mogen ze nu ook meepraten over de vraagprijs, want die is gezakt vaN 10 naar 8.25 miljoen euro.

Monique des Bouvrie (59) zette vorig jaar mei de Naardense villa waar ze ruim dertig jaar lief en leed heeft gedeeld met haar Jan, die in 2020 overleed, in de verkoop. Monique des Bouvrie (59) was in een nieuwe fase in haar leven terecht gekomen, had een nieuwe liefde en wilde een frisse start maken op een plek waar niet zoveel herinneringen zijn. De vraagprijs voor de villa die Des Bouvries ooit kocht voor 3 ton? Een ronde 10 miljoen!


Van 3 ton naar 10 miljoen. Zelfs na 37 jaar is het opmerkelijke waardestijging, maar volgens Monique des Bouvries verklaarbaar. “Toen Jan het 37 jaar geleden kocht, was het niets meer dan een heel klein zomerhuisje, ontworpen door Willem Leliman, die ook het Noord-Zuid Hollandsch Koffiehuis voor het Centraal Station in Amsterdam maakte. Bovendien praat je over een heel andere tijd, waarin de waarde van geld anders was dan nu. Ook hebben we er in de loop der jaren ruim 2 hectare grond bijgekocht. Dat weegt allemaal mee. Dit huis is altijd een ware testlocatie voor ons geweest. Wat we bij klanten realiseerden, probeerden we eerst hier uit. Met als eindresultaat het pand dat er nu staat,” vertelde ze in Panorama.

maar er bleek voor 10 miljoen geen koper te vinden voor het pand zoals het nu is. Kwam nog bij dat dochter Nicole en zoon Jean-Marc uit het eerste huwelijk van Jan beslag lieten leggen op de villa ter waarde van 10 miljoen euro van de in 2020 overleden ontwerper, omdat zij ontevreden zijn over de manier waarop de erfenis van hun vader verdeeld wordt. Ze stapten naar de rechter om beslag te leggen op de villa.


Nicole en Jean-Marc vertelden de rechtbank veel wantrouwen te voelen richting Monique. Dat komt onder meer omdat zij twijfelen of hun vader, die vlak voor zijn dood nog een wijziging liet doorvoeren in zijn testament, “wist wat hij wijzigde.” Vader Jan leed namelijk aan dyslexie en kon niet goed lezen, stelde hun advocaat Menno van Gaalen. Ook sprak hij van onder meer een gebrek aan inzicht in het testament. De broer en zus willen het beslag slechts beëindigen mits “er een vervangende zekerheid wordt aangeboden.”

Nu lijken de strijdende partijen er toch voor gekozen te hebben gezamenlijk de villa tegen een nieuwe prijs, 8.250.000 euro, in de verkoop te zetten.